Vodafone sleduje cestu stromečku na Staroměstské náměstí

pondělí, 25. listopadu 2019, 07:30 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Vodafone sleduje v reálném čase přes svou platformu Invent cestu vánočního stromečku na Staroměstské náměstí.

Zdroj: Vodafone

Zdroj: Vodafone

Ve spolupráci s Magistrátem hlavního města Prahy připravil Vodafone dohled nad pražským vánočním stromem. Jeho cestu ze Semil v Libereckém kraji až na Staroměstské náměstí mohou lidé sledovat přes aplikační platformu pro internet věcí Vodafone Invent, se kterou telekomunikační firma přichází na trh.   

Na vánoční smrk Vodafone nainstaluje IoT čidlo, připraví aplikaci na míru a díky ní mohou lidé cestu stromu sledovat od neděle 24. listopadu online na adrese www.vodafone.cz/sledujstromek. Monitorovat lze rychlost převozu a po rozsvícení stromu, které je naplánované na 30. listopadu, i teplotu ve větvích stromu. Veškeré informace lze vysledovat i zpětně.

Dohled nového řešení Vodafone Invent nad hlavním pražským vánočním stromem má v praxi ukázat zásadní zjednodušení služeb pro zájemce o internet věcí. „Zákazník už nemusí hledat zvlášť poskytovatele telekomunikačních služeb, k tomu navíc programátory, prostor na serveru a shánět hardware. O vše se nyní díky platformě Invent postará Vodafone a firmám může nabídnout kompletní IoT řešení. Od zařízení přes konektivitu až po vytvoření aplikace,“ říká Jonathan Rutherford, viceprezident Vodafonu Czech Republic pro firemní zákazníky.

-stk-