Aplikace Microsoft News je v češtině pro iOS a Android

pátek, 27. prosince 2019, 08:40 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Služba Microsoft News je pro české uživatele nově dostupná nejen na webu a v počítači, ale díky aplikaci také v telefonech se systémy Android i iOS.

Zdroj: Microsoft

Zdroj: Microsoft

Služba Microsoft News, která přináší zpravodajství od některých mediálních partnerů, je od druhé poloviny prosince k dispozici i tzv. „na cestách“ – tj. nejen na webu a v počítači, ale díky aplikaci také v telefonech se systémy Android i iOS.

Microsoft News App přináší zpravodajství ze stejnojmenného zpravodajského webu. Obsah je plně uzpůsoben obrazovce mobilního telefonu. V Česku je k dispozici od března 2019.

Vydavatelským domům, které s Microsoft News spolupracují na partnerské bázi nabízí sdílené příjmy z reklamních prostorů na webových stránkách. Spolupráce je výhodná pro obě strany. V České republice Microsoft News spolupracuje například s vydavatelstvími Czech News Center, Vltava Labe Media, Burda International, INCORP a Active Radio, s Českou tiskovou kanceláří či menšími mediálními tituly jako například Hlídací Pes nebo Home in Cube.

-mav-