Čínská značka smartphonů Realme vstupuje do ČR

čtvrtek, 12. prosince 2019, 16:20 Aktuality, Marketing MediaGuru

Na český a slovenský trh přichází v prosinci čínská značka chytrých telefonů Realme. S marketingovou podporou začne až příští rok.

Čínská značka Realme přichází do Česka, zdroj: Realme

Čínská značka Realme přichází do Česka, zdroj: Realme

Čínská značka chytrých telefonů Realme, která byla poprvé uvedena teprve loni v květnu, přichází 16. prosince do České republiky a na Slovensko. „Český trh je pro nás velmi důležitý, Realme zde bude brzy mít svou vlastní pobočku,“ říká Levi Lee, evropský ředitel společnosti Realme.

Realme uvede letos celkem čtyři modely svých smartphonů: dva ve střední cenové hladině (Realme 5 a Realme 5 Pro) a dva prémiové (Realme X2 a Realme X2 Pro). Příští rok chce svou produktovou nabídku rozšířit. Značka bude zpočátku dostupná například v Datartu, Electroworld, na Mall.cz, CZC.cz, Smarty, Mobil Pohotovost nebo TS Bohemia. Prodejní síť by se měla podle zástupců značky postupně zvětšovat. 

Produktově chce Realme stavět zejména na fotoaparátu se čtyřmi kamerami, vysokém výkonu, designu a také celkově nižším pricingu. Cenově se značka pohybuje mezi 4 499 a 12 899 Kč. 

Ceny Realme na českém trhu, foto: MediaGuru.cz

Ceny Realme na českém trhu, foto: MediaGuru.cz

S marketingovou podporou začne značka podle informací MediaGuru.cz až v příštím roce. Aktivity bude mít na starosti lokální tým, který se bude starat nejen o marketing, ale i prodej. 

Realme patří pod hlavičku holdingu BBK Electronics, který vyrábí značky OnePlus, Oppo či Vivo. Letos vstoupila značka na evropský trh, celkem působí na více než 20 trzích světa. 

-stk-