ČT dokončila natáčení minisérie Herec z 50. let 20. století

pondělí, 23. prosince 2019, 10:40 Aktuality, TV MediaGuru

Česká televize dotočila drama z 50. let s Vášáryovou, Bokovou a Cinou v hlavních rolích

Herec, foto: Česká televize

Herec, foto: Česká televize

Česká televize dotočila třídílné drama Herec z 50. let o konformistovi a ceně, kterou musel zaplatit za touhu po lepším životě. V hlavních rolích minisérie, která aktuálně míří do střižny, uvidí diváci Emílii Vášáryovou, Jana Cinu a Jenovéfu Bokovou. Režisérem minisérie je Peter Bebjak, scénář napsal Petr Bok.

Dramatický příběh je zasazen do počátku padesátých let, líčí příběh muže, jehož otec padl ve válce ve službách západní armády a matka zemřela ve vězení jako kolaborantka. Je talentovaným hercem v ochotnickém divadle, ale místo herecké kariéry musí střídat zaměstnání. Nastupuje jako údržbář na univerzitu. Řídící orgán StB ho nasadil na tamního profesora matematiky, kterého režim potřebuje získat pro spolupráci. 

„V Herci sice vyprávíme příběh negativního hrdiny, ale nevyprávíme ho černobíle. Zajímají nás motivace, proč jedná, tak jak jedná a díky nim pak dokážeme jeho jednání vlastně i pochopit. Každý z nás by asi chtěl být hrdina, ale může se stát, že si najednou uvědomíme, že jsme jen obyčejnými Láníky,“ uvedla kreativní producentka ČT Kateřina Ondřejková.

Termín vysílání nové minisérie Česká televize zatím neuvedla. 

-mav-