ČT v roce 2020: Místo zločinu Ostrava, Vysoká hra nebo Zrádci

úterý, 3. prosince 2019, 11:00 TV MediaGuru

Česká televize představila novinky ve svém vysílání pro první měsíce roku 2020.

Místo zločinu Ostrava, foto: ČT

Místo zločinu Ostrava, foto: ČT

Česká televize zařadí na začátku roku 2020 několik nových pořadů, které budou tvořit náplň části jejího jarního vysílání. „Přicházíme s třemi novými typy kriminálek, kde se snažíme navazovat na aktuální dění i na to, co se stalo,“ uvedl na úvod tiskové konference generální ředitel ČT Petr Dvořák. Ve vysílání se tak objeví nové seriály, minisérie nebo televizní filmy: Místo zločinu Ostrava, Zrádci, Vysoká hra, Stockholmský syndrom nebo Poldové a nemluvně. Divákům se také představí nová talk show Radkina Honzáka.

Třináctidílný seriál Místo zločinu Ostrava je inspirován skutečnými událostmi, které se odehrály v moravsko-slezské metropoli. Představuje dvojici odlišných kriminalistů, jejichž role ztvárňují Pavla Beretová a Stanislav Majer.

Skutečným děním je inspirována i minisérie Zrádci, která vznikla na základě původního námětu Jiřího Vacka, jednoho ze zakladatelů Národní protidrogové centrály. Děj reflektuje zkušenosti policistů v terénu. V minisérii se objeví např. Lenka Krobotová, Václav Neužil nebo David Novotný.

O reálné události je opřen i dvoudílný televizní film Vysoká hraRichardem Krajčem v hlavní roli. Vychází ze zkušeností detektiva Václava Lásky, který byl součástí elitního vyšetřovacího útvaru. Součástí příběhu je tak několik kriminálních kauz, které nejsou dodnes právně dořešeny.

Podobu dvoudílného televizního filmu má také Stockholmský syndrom, ve kterém musí hrdinové čelit vlastnímu svědomí a morálce. Děj psychologického dramatu s detektivními prvky zavede diváky do prostředí obchodu s bílým masem.

Odlehčený žánr v podobě rodinné komediální detektivky má přinést seriál Poldové a nemluvně. Seriál vypráví o policajtské rodině z malého města, hlavní roli si zahrál Svatopluk Skopal.

Na poli talkshow připravila Česká televize pořad Kabinet Dr. Honzáka, který přinese životní situace pohledem českého psychiatra.

Česká televize se také rozhodla zopakovat loňský úspěšný komediální seriál Most!.

V nabídce televizních filmů se pak objeví nové filmy Past (o životě herečky Jiřiny Štěpničkové), Veterán (příběh žoldáka, který chce začít nový život) a televizní premiéru budou mít filmy Tlumočník (film Martina Šulíka), Na střeše (film Jiřího Mádla) nebo Na krátko.

Ze zahraničních seriálů zařadí Česká televize například Místo činu: Berlín, Hassel, V pasti II, Jarmark marnosti nebo Jméno růže.

Podrobné informace si můžete prohlédnout v presskitu níže.

-mav-