ČT: Vánoční vysílání 2019 bylo nejúspěšnější od roku 1997

pátek, 27. prosince 2019, 13:45 Aktuality, TV MediaGuru

Podle České televize se letošní vánoční vysílání České televize stalo nejúspěšnějším od roku 1997.

Princezna a půl království, foto: ČT

Princezna a půl království, foto: ČT

Programy České televize dosáhly v čase vánočního vysílání (24.12.-26.12. 2019)  více než 47% podílu na sledovanosti (15+). V hlavním vysílacím čase se na některou ze stanic České televize dívalo průměrně více než 50 procent lidí, kteří měli v danou dobu zapnutou televizi. Podle České televize se letošní vánoční vysílání České televize stalo nejúspěšnějším od roku 1997, kdy se začala měřit televizní sledovanost pomocí peoplemetrů. 

Nejsledovanějším pořadem dosavadního vánočního programu se stala nová pohádka Princezna a půl království, kterou na Štědrý večer vidělo bezmála 2,5 mil. diváků starších čtyř let. Stala se tak nejen nejsledovanějším pořadem letošního roku, ale i třetí nejsledovanější štědrovečerní pohádkou posledních patnácti let.

Premiérová pohádka režiséra Karla Janáka měla ohlas i z hlediska odložené televizní sledovanosti. V rámci dvou dnů po jejím úterním uvedení si ji pustilo dalších více než půl milionu diváků starších čtyř let. 

Na Boží hod vánoční nejvíce zaujala pohádka Čertí brko, kterou živě vidělo více než 2,3 milionu diváků starších čtyř let a dalších 300 tisíc odloženě v rámci následujícího dne po odvysílání. Podíl na sledovanosti činil více než 51 %. Jedná se tak o druhou nejsledovanější pohádku na první svátek vánoční v této dekádě.

Na Štěpána zvolili televizní diváci po desetiletí oblíbenou pohádku Václava Vorlíčka Tři oříšky pro Popelku. Živě ji vidělo téměř 1,6 milionu diváků starších čtyř let při podílu na sledovanosti 38 %.

-mav-