Economia a DVTV prodloužily spolupráci na další tři roky

úterý, 10. prosince 2019, 10:45 Internet & Mobil MediaGuru

DVTV přinese v příštím období nové formáty a umožní také za poplatek sledovat vysílání bez reklam.

Zdroj: Economia

Zdroj: Economia

Strategická spolupráce mediálního domu Economia a firmy Online Partners, která provozuje internetovou televizi DVTV, bude pokračovat. Novou smlouvu na další tři roky (2020-2022) obě strany podepsaly v pondělí.

Economia uvedla, že předmětem jednání o pokračující spolupráci bylo nejen vyjasnit si programové schéma, rozsah a frekvenci publikování, ale také shodnout se na podmínkách, které budou reflektovat aktuální situaci na trhu videoobsahu a které budou oboustranně výhodné.

„DVTV je úspěšný projekt, který velmi dobře doplňuje naši vlastní tvorbu vysoce kvalitního obsahu. Ačkoliv je videoprodukt pod tlakem klesajících cen internetové reklamy, věříme v potenciál monetizace prémiového obsahu. Vidíme u něj kontinuální nárůst přehrání a zároveň vnímáme zájem inzerentů spojit svoji značku se skutečně kvalitním obsahem, samozřejmě za odpovídající cenu. Pro rok 2020 proto máme ambici nárůstu výnosů stávajícího videa,“ řekla předsedkyně představenstva Economie Zuzana Řezníčková.

Economia se na základě smlouvy soustředí na monetizaci prostřednictvím reklam, DVTV se dále zaměří i na rozšíření o další produkty, jako jsou podcasty, přepisy rozhovorů nebo poskytnutí možnosti divákům a fanouškům sledovat videa bez reklam za platební bránou.

„Budeme pokračovat v oblíbených a oceňovaných rozhovorech, duelech nebo diskusích, které budou nadále moderovat Daniela Drtinová, Emma Smetana a Martin Veselovský,“ upřesňuje šéf projektu DVTV Jan Rozkošný. Pokračuje také série DVTV Roadshow v divadlech nebo kinech po celé republice, na nichž se diváci interaktivně přímo účastní natáčení rozhovorů. „Rozhodně také velmi brzy – v řádu několika měsíců – vyjdeme vstříc volání našich diváků po vylepšených podcastech, přepisech rozhovorů nebo možnosti sledovat rozhovory DVTV bez reklam,“ dodává Rozkošný.

Rozhovory, debaty a videokomentáře DVTV publikuje zpravodajský server Aktuálně.cz. „Právě spojení Aktuálně.cz s DVTV je pro nás klíčové,“ uvedla ředitelka redakcí Economie Zuzana Kleknerová

-mav-