Milka ve vánoční kampani zpívá pro neslyšící

čtvrtek, 5. prosince 2019, 07:45 Aktuality, Reklama MediaGuru

Značka čokolády Milka ve vánoční kampani myslí i na ty, kteří se nemohou zaposlouchat do koled. Vyzývá k tomu, aby lidé obdarovali ty, kteří to nečekají.

Zdroj: Repro YT Milka CZ a SK

Zdroj: Repro YT Milka CZ a SK

Čokoládová značka Milka spustila svou vánoční kampaň s názvem „Daruj tomu, kdo to nečeká“.

Příběh kampaně je zasazen do alpské školy, jejíž žáci se připravují na vánoční besídku. Při jedné z pěveckých zkoušek je vyruší správce místního divadla, který připravuje dekorace. Posunky se omluví, přičemž pouze jedna ze sboristek pochopí, že je vyrušil proto, že neslyší. V den vystoupení si tak pro něj připraví překvapení.

„Vánoce jsou o emocích a příběh o spontánním a nezištném vyjádření vděku za přispění k tomu, aby se vydařily, do atmosféry tohoto svátku zapadá,“ říká Kristýna Vlasáková, manažerka značky Milka, s tím, že sympatie a pomoc neslyšícím se následně promítly do lokálních kampaní v evropských zemích, ve kterých je reklama také nasazena. „Na českém trhu jsme darovali České unii neslyšících finanční příspěvek ve výši sto tisíc korun. Pro veřejnost jsme pak také připravili krátké edukační video, podle kterého se lze naučit, jak ve znakovém jazyce popřát krásné Vánoce a šťastný nový rok,“ dodává Vlasáková.

Klíčovým prvkem kampaně je půlminutový spot s písní „You've got the love“, jež je k dispozici také na Spotify. Součástí je i aktivace na sociálních sítích nebo v prodejnách, která podněcuje k tomu, aby lidé nezapomínali a obdarovali ty, kteří to nečekají.

Kreativa kampaně pochází z dílny agentury Wieden+Kennedy Amsterdam. Na její přípravě spolupracovala s Evropskou unií neslyšících, s jejíž pomocí byl do reklamy obsazen neslyšící herec.

-stk-