Módní portál Bibloo kupuje Urbanstore.cz

středa, 18. prosince 2019, 09:55 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Obě značky mají po akvizici dál na trhu působit samostatně. Bibloo chce být v top trojce na všech trzích, na kterých působí.

Petr Liesner, foto: Bibloo

Petr Liesner, foto: Bibloo

Český módní portál Bibloo, který provozuje lokalizované e-shopy v deseti evropských zemích, získal do svého vlastnictví konkurenční Urbanstore.cz. Díky této fúzi tak na tuzemském online trhu s módou vznikne významný hráč. Bibloo, za kterým majetkově stojí podnikatel v realitním byznysu Václav Skala a zakladatel Petr Liesner, kupuje Urban Store od mediální skupiny Media Bohemia (60 %) a podnikatele Miroslava Koláře (40 %). Obě značky dál budou působit na trhu samostatně.

„Když se objevila příležitost koupit Urbanstore.cz, neváhali jsme, protože jsme v možném propojení našich značek viděli řadu synergických efektů. Každá z nich má trochu jinou cílovou skupinu, a díky tomu získáme pro naši firmu širší záběr v rámci zdejšího trhu. Jednání trvalo zhruba pět měsíců,“ uvedl zakladatel e-shopu Petr Liesner.

„Naším hlavním cílem je rychlý kontinuální rozvoj společnosti. Pro rok 2020 plánujeme v rámci skupiny dosáhnout objem přijatých objednávek od zákazníků ve výši 1,5 miliardy korun. Tím se zařadíme mezi nejvýznamnější online prodejce módy v Česku. Naší ambicí je patřit mezi tři hlavní hráče na všech trzích, kde aktuálně působíme,“ dodal Aleš Pitro

-mav-