Na trh vstoupila síť holografických reklamních panelů

čtvrtek, 5. prosince 2019, 18:05 Aktuality, Outdoor MediaGuru

Sít sdružující holografické reklamní plochy ve velikosti CLV zatím pokrývá velká pražská obchodní centra.

Foto: Anna Šolcová

Foto: Anna Šolcová

Na trh vstoupila nová síť holografických reklamních nosičů, která umožňuje standardizovanou reklamu ve 3D provedení.  Provozuje ji Holomotion Media. Za projektem stojí podnikatel Dominik Peršl, reklamní odborníci Jakub Hussar a Martin Charvát a investor Václav Dejčmar.

„V první fázi jde o vybudování sítě reklamních nosičů, které umožňují holografickou reklamu. V dalších fázích by měl přibýt i zvuk a interaktivita,“ popsal cíle Dominik Peršl. Síť zatím pokrývá velká pražská obchodní centra a postupně se má rozšiřovat celostátně i do zahraničí.

Jedná se o skleněný, zcela průhledný panel na podstavci o rozměrech zhruba tradičního CLV. Materiály jsou kalené sklo a komaxitovaný kov. Obraz je v HD rozlišení emitovaný do jedné či obou stran, podle potřeby. Desetivteřinové reklamní spoty se pravidelně střídají a jsou pozorovatelné z obou stran, aniž se navzájem jakkoli ruší.

„Podobná technologie už se tu a tam v reklamě objevila. My přicházíme se sítí standardizovaných reklamních nosičů, umožňující smysluplný dopad,“ dodává k tomu Martin Charvát.

Video ze slavnostního odhalení, zdroj: Martin Kubalec, Haze

Pro holopanely se podle zástupců projektu nabízí využití také ve veřejném prostoru, v městské hromadné dopravě, na letištích, nádražích, v muzeích i galeriích. Nebo jako navigační a informační panely na poštách či úřadech.

„Máme školený tým grafiků a animátorů a specializované natáčecí studio. Dokážeme obsah vyrobit každému zadavateli na míru tak, aby byly maximálně využity možnosti této technologie,“ sdělil kreativní ředitel celého projektu Jakub Hussar.

-mav-