Ordinace přijde od příštího roku s filmovým snímáním

úterý, 17. prosince 2019, 11:40 Aktuality, TV MediaGuru

Ordinace v růžové zahradě 2 nasadí v úterý 7. ledna první díl, u jehož natáčení byla využita nová technologie snímání. Seriálu má dodat na dramatičnosti.

Novou sezónu seriálu Ordinace v růžové zahradě 2 otevře záchranná akce po výbuchu plynu v panelovém domě, foto: TV Nova.

Novou sezónu seriálu Ordinace v růžové zahradě 2 otevře záchranná akce po výbuchu plynu v panelovém domě, foto: TV Nova.

Od ledna nasadí TV Nova nové díly seriálu Ordinace v růžové zahradě 2. V úterý 7. ledna bude představen první díl, jenž byl natočen novou technologií snímání. Ta má scénám dodat na akčnosti, dramatičnosti a dojemnosti. 

„Ordinace se vysílá už patnáctým rokem a za tu dobu se na televizním trhu řada věcí změnila. Svět se vyvíjí a my s ním držíme krok. Ordinace se tak díky zásadní inovaci ve způsobu snímání stává prvním a jediným dlouhodobým seriálem v Česku, natáčeným filmovým způsobem,“ říká programová ředitelka Alex Ruzek.  

Seriál byl doposud vyprávěn klasickým seriálovým způsobem. „Ordinace se natáčela tak jako dosud všechny dlouhodobé seriály na tři kamery jako televizní inscenace. Nyní točíme na dvě kamery jako film. Díky tomu získáváme více obrazových možností, můžeme lépe pracovat s ostrostí a diváka tím lépe navést k tomu, na co se má v danou chvíli soustředit,“ vysvětluje podstatu nového snímání šéfrežisér Ordinace v růžové zahradě 2 Braňo Holiček.

Nový způsob natáčení seriálu si vyžádal nemalou finanční injekci, a to v řádu desítek milionů korun. „Největší část připadla technologiím. Nakoupili jsme například nové kamery, dochází k přestavbě dekorací, protože potřebujeme lépe snímatelné větší prostory, máme nové kostýmy, změnili jsme logistiku natáčení,“ popisuje kreativní producentka seriálu Simona Matásková. První novou dekorací je tzv. dětský urgentní příjem, jehož podoba vychází z reálné předlohy pražské motolské nemocnice. Objeví se hned v prvních lednových dílech.

Zlata Adamovská a Petr Štěpánek v seriálu Ordinace v růžové zahradě 2, foto: TV Nova

Zlata Adamovská a Petr Štěpánek v seriálu Ordinace v růžové zahradě 2, foto: TV Nova

Nový způsob natáčení, jímž se seriál vytváří již od října letošního roku, se promítá i do způsobu vyprávění příběhu kamenických lékařů a sester. „Nejenom pro štáb, ale i pro herce je to náročnější. Kamery jsou jim mnohem blíž a neuteče jim téměř nic. Zachytí každý detail, každou emoci... každou chybu. Máme skvělé herce, ale je rozdíl natočit film za několik týdnů a setkávat se s podobnou náročností denně po dobu několika let,“ dodává Simona Matásková.

-stk-