Osmá řada Talentu udržela publikum, chystá se další ročník

pondělí, 9. prosince 2019, 07:35 TV MediaGuru

Osmá řada reality show Česko Slovensko má talent dosáhla téměř stejného výsledku sledovanosti jako v loňském roce. Připravuje se devátá řada soutěže.

Vítězka osmé řady ČSMT Margaréta Ondrejková s porotou a moderátory, zdroj: FTV Prima

Vítězka osmé řady ČSMT Margaréta Ondrejková s porotou a moderátory, zdroj: FTV Prima

Osmou řadu talentové soutěže Česko Slovensko má talent (ČSMT) zhlédlo na televizi Prima v průměru 612 tisíc diváků starších 15 let (podíl 17,6 %). V mladších diváckých skupinách 15-54 a 15-69 byl podíl pořadu vyšší, dosáhl 21,6 %, resp. 18,9 %.

Celkový výsledek osmé řady se tak vyrovnal sedmé řadě, kterou Prima vysílala v loňském roce. Tu zhlédlo 622 tis. diváků (15+) při podílu 17 %.

Téměř souběžně s ukončením osmé řady se započaly přípravy na uvedení soutěže Česko Slovensko má talent v roce 2020. Prima prostřednictvím své obrazovky vyhlásila start nového ročníku a informovala, že finalisté, kteří se nemohli ze zdravotních důvodů závěrečného soutěžení zúčastnit, postupují automaticky do finále ČSMT 2020.

Prima osmou řadu nabídla ve spolupráci se slovenskou televizí Joj. Vysílala ji od 30. srpna do 7. prosince 2019. V porotě usedli zpěvačka a moderátorka Marta Jandová, herečka Diana Mórová, herec a hudebník Jakub Prachař a producent Jaro Slávik. V několika dílech se objevila jako porotkyně Jiřina Bohdalová. Soutěží provázeli David Gránský a Lujza Garajová Schrameková

Novinkou letošního ročníku byl také navazující pořad ČSMT Aftershow s moderátory Jakubem Kotkem a Soniou Edde. Vysílal se na Prima Cool každé pondělí.

Vítězství v osmém ročníku soutěže ČSMT a výhru 50 tisíc eur si odnesla zpěvačka Margaréta Ondrejková.

-mav-