R2B2 rozšiřuje nabídku nativní reklamy pro rok 2020

středa, 11. prosince 2019, 10:45 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Společnost R2B2 rozšiřuje digitální reklamní síť o kompatibilitu s novými typy nativní reklamy.

Zdroj: R2B2

Zdroj: R2B2

Společnost R2B2 rozšiřuje digitální reklamní síť o kompatibilitu s novými typy nativní reklamy. Prioritou pro rok 2020 má být nadále supernativní reklama, ceny zůstávají beze změn, uvedla společnost.

Nově ve své síti R2B2 podporuje mezinárodně používané typy nativní reklamy, založené na doporučení organizace IAB (Interactive Advertising Bureau). Výsledkem je možnost nákupu nativního mediálního prostoru z širokého spektra technologií, bez toho, aby byl zadavatel nucen jednotlivé kreativy upravovat.

Inzerenti tak mohou zasáhnout své zákazníky napříč různými reklamními sítěmi jedinou kreativou. Dosáhnou tím úspor při obsluze nativních kampaní a zjednoduší se jim také vyhodnocování výsledků. Určitou nevýhodou tohoto postupu může být kompromis v kvalitě konečného vzhledu reklam. V praxi se totiž ukazuje, že pozice pro nativní reklamu se v jednotlivých médiích odlišují. „Prakticky nenajdeme dvě identické nativní plochy, vždy mají jinou délku popisků a titulků, či jiný tvar doprovodných obrázků,” vysvětluje odborník na reklamní pozice Jan Schötterl, ze společnosti R2B2.

R2B2 proto využívá tzv. supernativní reklamu, která předem počítá s různorodostí nativních pozic. „Pokud inzerent vyžaduje nekompromisní kvalitu zobrazení, využije supernativní reklamu,” uvádí dále. Ta údajně dokáže vybrat a použít optimální texty a obrázky přímo pro danou reklamní pozici a dělá to automaticky. „Supernativních pozic je v naší síti přes 500, a inzerent dosáhne skutečného nativního efektu na každé z nich,” doplňuje Schötterl.

Nativní plochy jsou v síti dostupné jak formou otevřené aukce, tak i kombinovanou formou s individuálními podmínkami smluvenými mezi konkrétními inzerenty a vydavateli. Průměrné pořizovací náklady se u nativní reklamy meziročně nezměnily. Efektivita z hlediska CTR (míry proklikovosti) se podle R2B2 meziročně zvýšila průměrně o 7,5 %.

Supernativní šablona 

Supernativní kreativy není nutné vytvářet pro každou pozici zvlášť — postačí jedna, protože veškerá variabilita je již obsažena uvnitř. Tvorbu kreativy má usnadnit R2B2 Native Generator. Je potřeba mít připravený text a obrázek o třech velikostech.

-mav-