Top videa na českém YouTube: Zpověď Třešničkové či Gottův duet

čtvrtek, 5. prosince 2019, 15:00 Internet & Mobil MediaGuru

Zpověď Týnuš Třešničkové je podle žebříčku YouTube Rewind českým videem roku 2019 na YouTube. V hudebních videích je nejsledovanější píseň Karla Gotta s dcerou Charlottou Ellou.

Týnuš Třešničková, zdroj: repro YouTube

Týnuš Třešničková, zdroj: repro YouTube

Absolutním vítězem letošního nehudebního žebříčku YouTube Rewind se stalo video Týnuš Třešničkové Moment, který mi změnil život. V něm se mladá tvůrkyně vůbec poprvé po deseti měsících veřejně vyjádřila k událostem, ke kterým došlo při její loňské dovolené v Turecku. Při návštěvě luxusní restaurace v Istanbulu zde totiž utrpěla popáleniny na 35 % těla a odnesla si trvalé následky. Žebříček ve čtvrtek zveřejnila společnost Google ČR.

Druhou příčku obsadil únorový díl pořadu TV Prima Show Jana Krause, který si jako hosta tentokrát pozval tvář seriálu z České televize Most! – herce Zdeňka Godlu. Na poslední chvíli se do žebříčku probojoval také divácky úspěšný listopadový záznam z dlouho očekávaného česko-slovenského zápasu století v MMA mezi fightery Karlosem Vémolou (CZ) a Atillou Véghem (SK), z nějž nakonec vítězně vyšel slovenský zápasník.

Úspěch v tomto roce zaznamenal také experiment YouTube tvůrkyně Anežky Chudlíkové působící pod přezdívkou NotSoFunnyAny. České publikum seznámila s jedním z velkých světových YouTube trendů – technikou ASMR. Technika tzv. autonomní senzorické meridiánové reakce využívá různých druhů zvuků jako například mlaskání nebo přejíždění štětcem po mikrofonu, které u diváků vedou k navození příjemných pocitů a celkovému zklidnění. Video, ve kterém tvůrkyně využívá citlivého mikrofonu k zesilování různých druhů mlaskání a křupání, nasbíralo už více než milion zhlédnutí a přes 40 tisíc „To se mi líbí“.

V první desítce se dále objevili také ViralBrothers Show, kteří se ve svém letošním nejúspěšnějším videu spojili s YouTube tvůrcem Vláďou. Bára Votíková bodovala se svým videem postaveným na krátkých skečích ze středoškolských lavic, FIZIstyle s kamarády zakusili lákadla života v luxusu a na YouTube kanálu sestry slavného YouTubera Jirky Krále Katky zaujalo časosběrné video z jejího těhotenství.

Týnuš Třešničková - Moment, který mi změnil život

Show Jana Krause - 1. Zdeněk Godla - Show Jana Krause 6. 2. 2019

Oktagon MMA - Oktagon 15: Végh vs. Vémola

V žebříčku hudebních videí za rok 2019 mají letos poprvé převahu čeští interpreti. Šest z deseti nejúspěšnějších hudebních videí roku 2019 pochází z české produkce. Na čele je společná píseň Karla Gotta s dcerou Charlottou EllouSrdce nehasnou. Fakt, že tato píseň během několika měsíců nasbírala více než 29 milionů zhlédnutí, je na české poměry výjimečný. Je navíc vysoce pravděpodobné, že se toto video zařadí mezi nejrychleji rostoucí česká videa posledních let. 

Druhé místo patří českému rapperovi kazašského původu Viktoru Sheenovi, který si ve spojení s trojicí mladých rapperů Calin, Hasan a Nik Tendo, získal publikum songem Až na měsíc. V první pětici se dále objevila kapela Mirai s videem k písni ØTCHI. Skupina se v žebříčku už jednou umístila; v roce 2017 s písní Když nemůžeš, tak přidej skončila na osmé příčce. Velký úspěch ale letos zaznamenal i nováček hudební scény, herečka Berenika Kohoutová, s párty klipem k písni Dělám stojky.

První pětici uzavírá stálice české hudební scény Ewa Farna s písní Ta o nás, kterou nahrála spolu se svým manželem, kytaristou Martinem Chobotem. Osobní výpověď, která původně vznikla jako soukromý počin pouze pro hosty jejich svatby, ale kterou se dvojice nakonec rozhodla zveřejnit na YouTube spolu se sestřihem záběrů z dosavadního života obou protagonistů, nasbírala téměř 10 milionů zhlédnutí.

Karel Gott & Charlotte Ella Gottová - Srdce nehasnou

Viktor Sheen x Calin x Hasan x Nik Tendo

Mirai - ØTCHI

10 nejúspěšnějších hudebních videí na YouTube v Česku

  1. Karel Gott & Charlotte Ella Gottová - Srdce nehasnou
  2. Viktor Sheen x Calin x Hasan x Nik Tendo - Až na měsíc (prod. ivanoff)
  3. Mirai - ØTCHI
  4. Berenika Kohoutová - Dělám stojky
  5. Ewa Farna - Ta o nás
  6. Billie Eilish - bad guy
  7. Renne Dang - Kytky z pumpy (prod. Ceha)
  8. Calvin Harris, Rag'n'Bone Man - Giant
  9. Shawn Mendes, Camila Cabello - Señorita
  10. Imagine Dragons - Bad Liar

Hudební videa, která celosvětově získala nejvíc pozitivních reakcí fanoušků „To se mi líbí“

  1. Shawn Mendes - Señorita (13.3M likes)
  2. BTS - Boy With Luv (12.7M Likes)
  3. BLACKPINK - 'Kill This Love'  (10.7M Likes)
  4. Billie Eilish - bad guy (10.1M Likes)
  5. Lil Nas X - Old Town Road (feat. Billy Ray Cyrus) (9.5M Likes)
  6. Ariana Grande - 7 rings (8.9M Likes)
  7. Lil Dicky - Earth (8.2M Likes)
  8. Daddy Yankee & Snow - Con Calma (7.5M Likes)
  9. j-hope - Chicken Noodle Soup (feat. Becky G) (5.7M Likes)
  10. T-Series - Vaaste (5.5M Likes)

-mav-