Alza.cz si na brand najala Marka Říhu z Acomware

pátek, 31. ledna 2020, 13:00 Aktuality, Marketing, Lidé MediaGuru

Alza.cz rozšířila svůj marketingový tým. Na pozici Strategic Brand Consultant nastoupil Marek Říha z Acomware.

Marek Říha, zdroj: Acomware

Marek Říha, zdroj: Acomware

Od začátku ledna je součástí marketingového týmu e-shopu Alza.cz Marek Říha. MediaGuru.cz to řekl jeden ze dvou marketingových ředitelů firmy Jan Sadílek. 

Ve své pozici Strategic Brand Consultant se bude Říha podílet na vzniku nových komunikačních strategií, podpoře produktových segmentů i privátních značek. „V prvé řadě se budu zaměřovat na spolupráci s interním marketingovým týmem a podílet se na vzniku nových komunikačních strategiích, kdy jedním z cílů je i vyšší efektivita. K tomu je také potřeba se věnovat výrazně narůstajícímu podílu jednotlivých produktových segmentů, které už mají zásadní vliv na celkovou komunikaci a vnímání značky Alza na trhu, s přesahem do zákaznické zkušenosti. A jak již bylo řečeno na poslední tiskové konferenci, tento rok budeme pracovat s řadou privátních značek, na kterých pracujeme a připravujeme jejich strategické aktivace,“ popisuje Říha. 

Jeho plány se značkou se týkají měření, práce s daty a identifikování klíčových značkových hodnot pro zvýšení efektivity, to vše s ohledem na jednotlivé trhy, na kterých Alza působí. 

Do Alzy přichází Marek Říha z Acomware, kde působil poslední tři roky, nejdříve v čele kreativy, později jako Communication & Brand Strategist. Vedle toho rozvíjí také vlastní společnost Insidea Creative. Zkušenosti má i z grafického studia Korpus nebo z marketingu FID Group či Rihelen’s Creative Thinking. 

-stk-