APRA spouští certifikované kurzy v Praze i Brně

čtvrtek, 16. ledna 2020, 13:00 Aktuality, PR MediaGuru

Asociace public relations spouští další roční certifikovaného kurzu PRague Communication Academy. Kurz se rozšíří i do Brna.

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Asociace public relations (APRA) zahajuje letošní ročník certifikovaného kurzu PRague Communication Academy určeného v jarním semestru především nováčkům a juniorním pracovníkům v oboru. Kurzy se budou vedle pražského paláce YMCA nově konat i v areálu Regionální hospodářské komory na brněnském výstavišti.

PRague Communication Academy (PRCA) zajišťuje komplexní vzdělání v oboru public relations. Na základě zkušeností z minulých ročníků byl dosavadní model akademie rozdělen podle délky praxe účastníků kurzu.

Jarní přednášky a workshopy PRague Communication Academy I. (PRCA I.) jsou určeny především pro začátečníky. Navazující podzimní semestr je určen PR profesionálům, kteří v oboru působí delší dobu a jsou například zodpovědní za vytváření a nastavení komunikační strategie, případně i vedou tým PR a marketingu.

Letošní ročník se bude konat vedle Prahy také v Brně. „Považujeme za důležité přibližovat náš obor PR také mimopražským zájemcům a Brno si naši pozornost určitě zaslouží. Jako brněnský patriot věřím, že ve městě plném studentů a start-upů bude o certifikované kurzy zájem a naší asociaci se otevřou nové příležitosti,“ říká iniciátor regionálního rozšíření a člen výkonné rady APRA Petr Lesenský.

Kurz obsahuje devět odpoledních bloků a bude zakončen certifikovanou zkouškou. Připraveny jsou přednášky, v nichž budou představeny základy public relations či informace o tom, co obnáší práce tiskového mluvčího, jak se mění media relations v digitálním věku, proč je důležité zvládat prezentace a jiná veřejná vystoupení nebo jak je důležitá interní komunikace či event management.

„Zkušenosti a praktické rady bude v obou městech předávat celá řada PR profesionálů, novinářů, HR a event manažerů a mnoho dalších. Vypíchl bych nově například bývalého mluvčího vlády a nyní vedoucího strategické komunikace Univerzity Karlovy Martina Ayrera či vedoucího zpravodajství iDnes.cz a MF Dnes Matyáše Kaisera,“ vysvětluje vedoucí sekce vzdělávání APRA Jakub Hrabovský.

Přihlašování do kurzu začíná 16. ledna a zájemci se mohou přihlásit prostřednictvím webových stránek APRA. Jarní PRague Communications Academy I. bude probíhat od 5. března do 7. května 2020 každé úterní odpoledne v Praze a od 7. března každé čtvrteční odpoledne v Brně.

Podrobné informace o kurzu naleznete zde.

-stk-