Benzina chce dál rozvíjet samoobslužné stanice

pátek, 10. ledna 2020, 07:45 Aktuality, Retail MediaGuru

Benzina otevřela zatím osmou samoobslužnou čerpací stanici. Do budoucna v nich vidí velký potenciál.

Benzina Express, samoobslužná čerpací stanice, zdroj: Benzina

Benzina Express, samoobslužná čerpací stanice, zdroj: Benzina

Benzina otevřela svou osmou samoobslužnou čerpací stanici Express v Česku, a to v Harrachově, na hlavním tahu mezi Českou republikou a Polskem. Do budoucna se chce jejich rozvoji společnost i nadále věnovat.

„Samoobslužné čerpací stanice jsou v Evropě velmi oblíbené a začíná se jim dařit i v Česku. Zákazníci si pochvalují především nepřetržitý provoz, kvalitní paliva i výhodné ceny. V samoobslužných čerpacích stanicích vidíme do budoucna velký potenciál a nadále chceme pracovat na jejich rozvoji,“ říká Marek Zouvala, ředitel sítě čerpacích stanic Benzina.

Zákazníci samoobslužných čerpacích stanic si na platebním terminálu navolí částku, za kterou chtějí natankovat. Tankovací pistole pak sama ukončí výdej paliva ve stanovené hodnotě. Platit mohou hotově, či kartou, včetně tankovacích karet Benziny Tank Karta Easy a Tank Karta Business. Samoobslužným způsobem funguje rovněž prodej kapaliny do ostřikovačů. Ze speciálního stojanu si zákazník načepuje přímo do nádržky automobilu požadované množství kapaliny a uhradí ji na stojanu platební kartou. K dispozici je i občerstvení prostřednictvím výdejních automatů s non-stop prodejem horkých nápojů, nealko nápojů a slaných i sladkých pochutin.

První čerpací stanice Benzina Expres byla otevřena už v roce 2011 ve Vysokém Mýtě. Další se nachází také v Poděbradech, Jablonci, Hradci Králové, Brně, Kopřivnici a v Ostravě.

-stk-