CCC spouští v Česku e-shop, chystá i mobilní aplikaci

čtvrtek, 2. ledna 2020, 12:35 Aktuality, Retail MediaGuru

Česko je prvním zahraničním trhem, na kterém byla spuštěna online prodejní platforma ccc.eu.

Zdroj: CCC

Zdroj: CCC

Po pěti měsících od spuštění e-shopu ccc.eu v domovském Polsku zahájila skupina CCC online prodej i na českém trhu.

Zákazníci v Česku můžou poslední rok využívat službu Rezervuj&Vyzvedni. Ta byla prvním krokem k online provozu a současně i začátkem omnichannel prodejní strategie skupiny CCC v Evropě, uvedla firma ve čtvrtek.

Česko je tak prvním zahraničním trhem, na kterém byla spuštěna online prodejní platforma ccc.eu. Skupina také plánuje v prvním čtvrtletí 2020 spustit e-shopy i v dalších zemích, ve kterých působí: v Rumunsku, na Slovensku, v Maďarsku a Rakousku.

„Analýza objednávek v rámci nedávno spuštěné služby Rezervuj&Vyzvedni v České republice potvrdila silný zájem o online nakupování. Až dosud mohlo být vyzvedávání produktů prováděno pouze na prodejnách. Díky novému prodejnímu kanálu ccc.eu v České republice rozšíříme možnost dopravy o doručení domů,“ říká Roman Puchala, jednatel CCC Czech.

CCC rovněž plánuje zpřístupnit v roce 2020 mobilní aplikaci. V Polsku, necelých devět měsíců po spuštění, aplikace zaznamenala 1,2 milionu stažení.

Na českém trhu má CCC v současné době 96 vlastních prodejen. Roční tržby z České republiky se pohybují na úrovni cca 1,9 mld. Kč, což představuje přibližně 6 % výnosů v celé skupině. Česká republika je z hlediska tržeb ve skupině CCC třetím největším zahraničním trhem.

-mav-