CRA zařadily do DVB-T2 upoutávku na CNN Prima News

úterý, 7. ledna 2020, 10:20 Aktuality, TV MediaGuru

Do terestrického digitálního vysílání vstoupil v úterý dopoledne kanál Prima +1 a také s upoutávkou kanál CNN Prima News.

Zdroj: FTV Prima

Zdroj: FTV Prima

České Radiokomunikace (CRA) zařadily v úterý dopoledne do celoplošného terestrického vysílání DVB-T2 stanice Prima +1 a CNN Prima News. Na té se ale zatím vysílá jen upoutávka na připravovaný zpravodajský kanál televizní skupiny Prima.

CNN Prima News je zařazena do regionální terestrické sítě 8, která pokrývá 53% obyvatel a Prima +1 do pražské sítě 12, upřesnil na twitteru ředitel pro regulace CRA Marcel Procházka. Skupina Prima tak bude mít v pozemních sítích osm svých televizních programů. Kdy přesně spustí stanici CNN Prima News, zatím neoznámila. Mělo by se tak stát v průběhu prvního čtvrtletí 2020.

České Radiokomunikace v úterý 7. ledna také vypnou dva DVB-T vysílače České televize v lokalitách Votice – Mezivrata (pokrývá část středních a jižních Čech) a Trutnov – Černá hora (pokrývá část severních, východních a středních Čech). V těchto částech republiky tak diváci budou moci sledovat digitální terestrické vysílání už jen prostřednictvím DVB-T2 vysílání.

Komerční televize začnou do finálního vysílání DVB-T2 přecházet od 8. ledna 2020.

-mav-