ČRo plánuje před olympiádou spustit sportovní stanici

středa, 29. ledna 2020, 15:15 Rádio, Aktuality MediaGuru

Letošní LOH v Tokiu využije Český rozhlas pro zprovoznění sportovní digitální stanice.

Zdroj: Český rozhlas

Zdroj: Český rozhlas

Český rozhlas plánuje před letošními olympijskými hrami v Tokiu spustit specializovanou sportovní digitální stanici. Její konkrétní podobu projedná vedení Českého rozhlasu na konci února. Na středečním jednání Rady ČRo to uvedl generální ředitel René Zavoral.

Detailní podoba sportovního digitálního kanálu zatím není známá. Český rozhlas ale podle Zavorala zamýšlí, že hlavním hudebním formátem sportovní stanice bude rocková hudba. Zavoral to uvedl v reakci na dotaz radního Tomáše Kňourka, zda ČRo neplánuje uvést hudební stanici zaměřenou na rockovou hudbu.

Podle ředitele komunikace ČRo Jiřího Hošny se zatím o sportovní stanici uvažuje jako o speciálu po dobu konání LOH.

Nejde o první takovou aktivitu Českého rozhlasu. Už dříve při příležitosti významných sportovních událostí nabízel digitální stanici Radiožurnál Sport.

Rada České rozhlasu si ve středu vyslechla evaluační zprávu, která podrobně hodnotí názory a očekávání posluchačů Českého rozhlasu. Evaluace celkově vyzněla pro Český rozhlas příznivě, posluchači oceňují ČRo především pro jeho objektivitu, rozmanitost, vyváženost, vzdělávací funkci i pro to, že se v jeho vysílání objevuje málo reklamy. Někteří posluchači ale vnímají ČRo jako konzervativní médium pro starší populaci a více jim vyhovuje dynamické pojetí komerčních rádií.

-mav-