Disney změnil jména filmových studií, vypustil Fox

neděle, 19. ledna 2020, 08:05 Aktuality, Outdoor MediaGuru

Americký zábavní gigant Walt Disney se rozhodl změnit jména filmových studií, vypustil označení Fox.

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Americký zábavní gigant Walt Disney se rozhodl změnit jména filmových studií, která loni získal od společnosti 21st Century Fox a vypustí z jejich názvu označení Fox. Studia The 20th Century Fox tak nově ponesou jméno The 20th Century a z Fox Searchlight Pictures se stanou Searchlight Pictures. Informoval o tom na webu magazín Variety. Podle něj změna souvisí s tím, že Disney nechce být spojován se jménem mediálního magnáta Ruperta Murdocha, který vlastní televizní stanici Fox News.

Disney se zatím k přejmenování filmových studií oficiálně nevyjádřil, a neuvedl tedy ani důvody, které ho ke změně značek vedly. Podle magazínu Variety však nechce být společnost spojována s konzervativní stanicí Fox, která mimo jiné neochvějně podporuje současného republikánského prezidenta Donalda Trumpa. Hollywood je naopak považován za baštu liberálů, upozornil server BBC.

„Myslím si, že jméno Fox rovná se Murdoch, a to je toxické," citoval časopis Variety nejmenovaného zástupce společnosti Disney.

Walt Disney dokončil převzetí zábavních aktivit společnosti 21st Century Fox loni v březnu. Za 71,3 miliardy dolarů (1,6 bilionu Kč) získal například zmiňovaná filmová studia, divizi televizních stanic FX Networks, National Geographic či podíl Fox ve streamovací službě Hulu.

-čtk-