Do Prahy přijede expert na velká data z Oxfordu

pátek, 17. ledna 2020, 11:45 Aktuality, Marketing MediaGuru

Na konferenci Primetime for Big Data 2020 přijede odborník Viktor Mayer-Schönberger.

Viktor Mayer-Schönberger, zdroj: Blue Events

Viktor Mayer-Schönberger, zdroj: Blue Events

Konference Primetime for Big Data 2020 se měla uskutečnit 25. března 2020 v pražském Clarion Congress Hotelu, byla ale přeložena na 13. října 2020

Těžištěm programu mají být opět prezentace konkrétních příkladů toho, „jak to poskládat, aby nám to pomohlo“. To je hlavní téma ročníku 2020, které avizuje seznámení se s aktuálními trendy v implementaci big dat v našich podmínkách. Velká pozornost bude také věnována nástrojům pro úspěšnou integraci a využití dat.

Klíčovým řečníkem bude zahraniční host Viktor Mayer-Schönberger, profesor řízení a regulace internetu na univerzitě v Oxfordu. Vydal celkem 11 knih, včetně mezinárodního bestselleru Big Data: Revoluce, která změní způsob, jak žijeme, pracujeme a myslíme. Tato kniha, jejímž spoluautorem je Kenneth Cukier, byla přeložena i do češtiny.

„Požádali jsme Prof. Mayer-Schönbergera, aby v březnu v Praze představil své názory na to, kam se problematika velkých dat od vydání této významné knihy posunula a zda již dochází k avizované změně našich životů. Při zodpovězení této otázky se nepochybně bude opírat o svoji nejnovější knihu Reinventing Capitalism in the Age of Big Data, která je predikcí toho, jak budou data redefinovat tržní ekonomiku,“ uvedla Michaela Dvořáková z pořádající společnosti Blue Events.

Viktor Mayer-Schönberger se ve své nové knize zabývá i tím, jakou strategii zvolit, abychom si zajistili lepší budoucnost. 

Předchozích pěti ročníků konference se celkem zúčastnilo přes tisíc manažerů a expertů ze všech odvětví.

Online registrace k účasti za výhodnou cenu je k dispozici do 31. ledna 2020 na konferenčním webu.

-mav-