Eurosport získal čtyřletá práva na vysílání Wimbledonu

čtvrtek, 9. ledna 2020, 10:00 Aktuality, TV MediaGuru

Eurosport si zajistil exkluzivní čtyřletá práva na Wimbledon na jedenácti evropských trzích včetně České republiky a Slovenska.

Zdroj: Shutterstock

Zdroj: Shutterstock

Eurosport uzavřel čtyřletou dohody o vysílání Wimbledonu na 11 evropských trzích od roku 2020. Týká se vysílání také v Česku a na Slovensku pro roky 2020-2023. Eurosport bude Wimbledon vysílat na obou svých programech Eurosport 1 a Eurosport 2. Dosud Wimbledon vysílaly v Česku stanice Nova Sport.

Minulý rok Eurosport nabídl divákům více než 600 zápasů a 250 hodin živého vysílání z Wimbledonu na 33 trzích. Zápasy ze všech kurtů byly dostupné přes OTT streamingovou službu Eurosport Player. Nová dohoda zajišťuje po čtyři roky stejně rozsáhlé pokrytí nejstaršího tenisového turnaje světa také na nových trzích včetně ČR a Slovenska.

V roce 2020 bude Eurosport nadále vysílat Australian Open, French Open a US Open na více než 50 trzích. Eurosport tak letos v ČR a na Slovensku poprvé představí divákům všechny čtyři grandslamové turnaje, z nichž nabídne živé vysílání na všech platformách a zařízeních přes svou OTT streamingovou službu Eurosport Player.

Eurosport už na podzim minulého roku uzavřel víceletou dohodu s ATP Tour pro Českou republiku a Slovensko. Od roku 2021 bude vysílat sérii 41 turnajů ATP Tour. Eurosport nabídne divákům devět turnajů ATP Masters 1000, 13 turnajů ATP 500 a 17 turnajů ATP 250,  v závěru sezóny také Nitto ATP Finals.

-mav-