Media Bohemia má zcela vlastnit firmu Gama media

úterý, 7. ledna 2020, 07:30 Rádio, Aktuality MediaGuru

Media Bohemia drží v současnosti ve společnosti Gama media, která provozuje vysílání Rock Rádia, třetinový podíl.

Zdroj: Photospin

Zdroj: Photospin

Media Bohemia, nejsilnější hráč na trhu komerčních regionálních rozhlasových stanic, má podle žádosti zaslané Radě pro rozhlasové a televizní vysílání zcela ovládnout společnost Gama media. Ta je provozovatelem rockové stanice Rock Rádio. Media Bohemia drží v současnosti ve společnosti Gama media třetinový podíl, zbývající dvě třetiny má získat od společníků Petra Petrika (33 %) a Romana Viktory (34 %).

Gama media drží licence na vysílání programu Rock Rádio prostřednictvím vysílačů v severních a části západních Čech (Ústí nad Labem - Stříbrníky, Karlovy Vary, Česká Lípa, Sokolov, Žatec, Most, Cheb, Liberec).

Media Bohemia je už ale v současnosti sama držitelem několika licencí k vysílání programu Rock Rádio v jižních, západních, východních Čechách, v části severních Čech a na jižní Moravě. Plným získáním Gama media by tak měla pod svou stoprocentní kontrolou všechny licence pro Rock Rádio.

Rocka Rádia se zaměřují na posluchače ve věku 25–49 let. Soustředí se především na největší rockové hity 80.-90. let.  Souhrnná týdenní poslechovost představovala ve druhém a třetím čtvrtletí loňského roku podle výzkumu Radioprojekt 228 tisíc posluchačů. Nejsilnější poslechovosti dosahuje v Jihočeském a Plzeňském kraji. 

-mav-