Rixo ze skupiny PPF odstartovalo, kampaň uvede na jaře

středa, 22. ledna 2020, 15:15 Aktuality, Marketing MediaGuru

Nová online služba Rixo.cz, jejímž investorem je Home Credit ze skupiny PPF, oficiálně zahájila.

Zdroj: Rixo.cz

Zdroj: Rixo.cz

Svůj ostrý start ohlásila ve středu online služba kontrolující pojistné smlouvy Rixo.cz ze skupiny PPF. Stalo se tak po více než ročním testování. Rixo.cz nabízí především fyzickým osobám možnost nechat si prověřit své uzavřené smlouvy na různé typy pojištění. Online služba odhalila, že až 70 % zákazníků má špatně nastavené smlouvy. Mezi časté nešvary patří neaktuální údaje, nízké limity pojistného plnění nebo neznalost obsahu pojištění a konkrétních rizik.

Lidé si tak mohou nechat na internetu zdarma zkontrolovat své pojistné smlouvy. Klienti po vytvoření účtu nahrají smlouvy a Rixo.cz je zkontroluje, jestli jsou správně nastavené. Vyhodnocení probíhá na stupnici 1-10 (čím vyšší číslo, tím lepší) a ukazuje, jak si smlouva stojí v porovnání s jinými možnostmi na trhu. Smlouvy jsou zkontrolovány maximálně do pěti pracovních dnů. V případě zájmu klienta dokáže zřídit i nové pojištění.

Nová služba plánuje spustit nadlinkovou kampaň, která počítá i s televizní reklamou, ve druhém čtvrtletí 2020. Zatím je podporována zejména na sociálních sítích. Jarní ATL kampaň by se měla pohybovat v řádech milionů až desítek milionů korun. V tuto chvíli Rixo.cz testuje reklamní koncepty, které ke komunikaci využije. Podle marketingového ředitele Ondřeje Hláska bude cílem reklamní kampaně vyvolat u lidí potřebu zabývat se pojistnými smlouvami. 

Služba byla v testovacím režimu spuštěna v srpnu 2018 (dosud operovala pod pracovním názvem DOK), jejím investorem je skupina Home Credit, člen finanční skupiny PPF (PPF banka, Air banka, Zonky aj.). V testovacím provozu se registrovalo cca deset tisíc klientů, v letošním roce by jich Rixo.cz chtělo získat 35 tisíc. Na projektu spolupracuje s pojišťovnami, které Rixo.cz poskytují provize za uzavřené smlouvy. Do budoucna nevylučuje ani expanzi do zahraničí.

-mav-