Twitter otestuje funkci blokování odpovědí

čtvrtek, 9. ledna 2020, 13:45 Internet & Mobil, Aktuality MediaGuru

Twitter chce vyzkoušet novou funkci, která by měla umožnit uživatelům kontrolu nad tím, kdo může reagovat na jejich tweety.

Provozovatel sociální sítě Twitter otestuje novou funkci, která by měla poskytnout uživatelům kontrolu nad tím, kdo může odpovídat na jejich tweety. Rozhodnutí přichází v době, kdy jsou sociální sítě pod rostoucím tlakem, aby vyřešily problém s kybernetickou šikanou, uvedl server BBC.

Twitter již spustil funkci, která umožňuje uživatelům skrýt odpovědi na jejich tweety. Nová funkce, která se má letos začít testovat, umožní uživatelům výběr různých nastavení pro odpovědi. Na tweety tak budou moci odpovídat buď všichni, nebo pouze ti, kdo uživatele sledují spolu nebo se o nich v tweetu mluví. Bude také možné odpovědím zcela zabránit.

Sociální sítě jsou nyní pod bedlivým dohledem kvůli tomu, jak řeší problémy s obtěžováním, což vedlo firmy i vlády k zavedení různých opatření, která mají tento problém vyřešit. YouTube v prosinci oznámil, že nepovolí videa, která budou někoho „zlomyslně urážet“ kvůli rase, genderové identitě či sexualitě. Britská vláda v dubnu navrhla zřízení nezávislého kontrolního úřadu, který sepíše seznam pravidel pro technologické firmy.

Generální ředitel Twitteru Jack Dorsey předloni slíbil, že zlepší „zdraví“ veřejné konverzace. Koncem loňského roku firma představila funkci, která umožňuje uživatelů skrýt některé odpovědi na jejich tweety.

-čtk-