V Praze se otevře nové nákupní centrum OC Opatovská

pondělí, 20. ledna 2020, 07:35 Aktuality, Retail MediaGuru

V Praze po přestavbě vzniká nové OC Opatovská, oficiálně bude otevřeno až 15.února. Většina z 22 obchodů se ale otevírá v pondělí 20. ledna 2020.

Kdysi totalitní nákupní galerie byla kompletně revitalizována a přestavěna za 300 milionů korun, zdroj: FB OC Opatovská

Kdysi totalitní nákupní galerie byla kompletně revitalizována a přestavěna za 300 milionů korun, zdroj: FB OC Opatovská

Nové nákupní centrum OC Opatovská v Praze na Jižním Městě mezi stanicemi metra Háje a Opatov bude sice oficiálně otevřeno 15. února 2020, nicméně většina prodejen bude otevřena už v pondělí 20. ledna 2020. Ve dvou nákupních galeriích na 8000 m² prodejní plochy najdou zákazníci celkem 22 obchodních jednotek. Kromě obchodního řetězce Lidl zde nově bude například Benu lékárna, Tabák Tisk Geco, Optik Boutique, prodejna obuvi, kadeřnictví, dále dětský koutek Človíčkov a menší food court. Celková investice byla 300 milionů korun.

Je to již druhá vlna otevírání, prvních pět obchodů přivítalo zákazníky v první polovině prosince minulého roku. Před Vánoci otevřely prodejny s oblečením KiK Textil a Pepco, hračkářství Pompo, Dm drogerie markt a chovatelské potřeby Pet Center. Na přelomu ledna a února pak plánuje otevřít většina zbývajících.

Prostředí uvnitř doplní rekonstruovaná terasa objektu, na které budou probíhat farmářské trhy a akce pro veřejnost. Nový design dostal také plášť budovy a centrum má nové logo. Autorem loga je doc. M.A. Jan Stolín, vedoucí Katedry umění Fakulty umění a architektury na Technické univerzitě v Liberci, který vytvořil také grafickou výzdobu a zpracování orientačního systému v celé budově. 

OC je přístupné pro pěší i motoristy a čtyři patra garážového stání mají kapacitu 350 míst. Vlastníkem objektu je soukromá firma TTP Invest, která objekt koupila v roce 2012. Centrum ale fungovalo již před rokem 1989. Přestavba trvala rok a půl. „Jednalo se o investičně náročnou akci, technický stav budovy byl hodně špatný, řada prvků byla již za funkční životností nebo neodpovídala současným standardům či normám. Celkem se investice vyšplhala na 300 milionů korun," uvedla pro MediaGuru.cz Markéta Aulová, tisková luvčí společnosti TTP Invest.

V novém OC je i prodejna Lidlu, zdroj: Lidl

V novém OC je i prodejna Lidlu, zdroj: Lidl

Stav před rekonstrukcí, původně zde byla také nákupní galerie, zdroj: TTP Invest

Stav před rekonstrukcí, původně zde byla také nákupní galerie, zdroj: TTP Invest

Objekt stojí v těsné blízkosti bytových domů, proto firma TTP Invest odhlučnila terasy, zdroj: TTP Invest

Objekt stojí v těsné blízkosti bytových domů, proto firma TTP Invest odhlučnila terasy, zdroj: TTP Invest

Všechny obchodní jednotky jsou dlouhodobě obsazené, prostor je zde ještě volný pro sezónní stánkové prodejce, případně pro stánkaře se zajímavým celoročním sortimentem. „Naším hlavním plánem, se kterým jsme do tohoto projektu vstupovali, je vybudování nejen moderního nákupního centra, ale jakési komunitní platformy. Nechceme se stát místem, kam budou za nákupem jezdit zákazníci přes půl Prahy, ani místem s nabídkou drahého luxusního zboží," dodává Markéta Aulová

Na 15. února připravuje centrum oficiální otevření. Předchází mu reklamní kampaň postavená především na printové reklamě, radiových spotech a propagaci na sociálních sítích a webových stránkách a dalších PR aktivitách. Vznikla inhouse v rámci týmu investora TTP invest.    

Nejvýznamnější komunikaci ohledně nově otevřeného obchodního centra má obchodní řetězec Lidl. V OC Opatovská bude otevřena atypická prodejna, jejíž prodejní plocha bude činit 1042 m². Prodejní síť bude Lidl rozšiřovat i v letošním roce. „Během ledna a února otevřeme dvě nové prodejny v Praze. První bude otevřena v OC Opatovská na Chodově a druhá na Smíchově na Knížecí. V průběhu roku bude následovat otevření dalších nových prodejen, a to jak v hlavním městě, tak například v Brně, Českých Budějovicích nebo ve středočeské Unhošti,“ popsala Zuzana Holá, tisková mluvčí Lidlu. Kromě toho bude řetězec pokračovat v otevírání nových prodejen, které byly postaveny na místě těch stávajících. V loňském roce otevřel řetězec dvanáct nových prodejen.

-zue-