Vizuální styl Českého lva vychází z českého cibuláku

úterý, 7. ledna 2020, 15:20 Aktuality, TV, Marketing MediaGuru

Vizuální styl letošního Českého lva je postaven na modrobílém dekoru ve stylu cibuláku.

Zdroj: ČFTA

Zdroj: ČFTA

Vizuální styl letošního Českého lva je postaven na modrobílém dekoru ve stylu cibuláku. Autorem je studio Dynamo design. Česká filmová a televizní akademie (ČFTA) rozdá po sedmadvacáté své výroční ceny na galavečeru v sobotu 7. března 2020 ve Dvořákově síni pražského Rudolfina.

„Inspirovali jsme se tím, co se za posledních bezmála 150 let stalo typickým designovým prvkem většiny domácností nejen v českých zemích, vzpomněli si na poličky v kuchyních našeho dětství a spojili Českého lva s legendárním cibulákem. Věříme, že toto propojení je poměrně překvapivé a bude výrazným osvěžením celé komunikace ročníku,” uvedl Jan Šlégr, senior graphic designer studia Dynamo design. „Naše koncepce vychází z toho, co se v minulém roce osvědčilo. Z novinek nicméně stojí za zmínku právě výrazný grafický vizuál, jehož motivy se uplatní i v průběhu večera,“ dodal supervizor Českých lvů Marek Najbrt.

Vizuální zpodobnění kategorií soutěže Český lev, zdroj: ČFTA

Vizuální zpodobnění kategorií soutěže Český lev, zdroj: ČFTA

Galavečer Českého lva odvysílá v přímém přenosu Česká televize na programu ČT1 od 20.00 hodin. Role moderátora se zhostí podruhé herec Václav Kopta. Kreativní supervize bude náležet režisérovi Marku Najbrtovi, režisérem večera bude Michael Čech. Scéna bude dílem Martina Chocholouška.

-mav-