Wellen rozšířil svůj záběr, začlenil digitální média

pondělí, 27. ledna 2020, 17:30 Aktuality, Retail MediaGuru

Retailová agentura Wellen rozšířila portfolio svých služeb v retailu o pátý pilíř, kterým je poradenství a služby v digitálních médiích.

Prodejna Lidlu v OC Stromovka, zdroj: Wellen

Prodejna Lidlu v OC Stromovka, zdroj: Wellen

Retailová agentura Wellen rozšířila portfolio svých služeb v retailu o pátý pilíř. Kromě strategie a designu prodejního místa, in-store komunikace a produkce nově nabízí klientům i poradenství a služby v oblasti digitálních médií. „Zaměřujeme se zejména na kreativní propojení technologií a prezentovaného obsahu. Komplexním přístupem dosahujeme přirozeného začlenění digitálních nosičů do konceptu prodejního místa, a otevíráme tak zákazníkům zcela novou dimenzi zážitku při nakupování,“ zdůvodnil Petr Šimek, Managing Director agentury Wellen.

Nejnovější prodejna Lidl v Centru Stromovka je první v novém formátu s přístupem z pasáže obchodního centra. Nestandardní formát zohlednil Wellen v návrhu designu vstupní zóny i při volbě dalších komunikačních prvků. Plakátové plochy kvůli absenci skleněných výloh nahradily závěsné digitální obrazovky, nabídka prodejce je tak zákazníkům zobrazována ve formě videa nebo animace. Personálu vzhledem k zavedení vzdálené správy obsahu odpadla starost s pravidelnou výměnou komunikace v nosičích a management získal nástroj, díky kterému může rychle měnit nabídky a další sdělení.

V obchodním centru Stromovka jsou pak umístěny navigační panely s mapami umožňujícími prezentaci aktuálních informací z centra i následného kulturního programu, zatímco jiné pomáhají s orientací a komunikují novinky. V každém patře jsou panely rozděleny do několika zón a umožňují kombinaci statické navigace spolu se zobrazením animovaných kampaní centra nebo jeho nájemníků. Wellen zodpovídá nejen za přípravu a aktualizaci obsahu do digitálních nosičů, ale i za vzdálenou správu.

Interiér Lidl, Veletržní ulice, zdroj: Wellen

Interiér Lidl, Veletržní ulice, zdroj: Wellen

Centrum Stromovka, zdroj: Wellen

Centrum Stromovka, zdroj: Wellen

V nové dvoupatrové prodejně pro fanoušky basketbalové a streetwear módy The Streets propojil Wellen in-store design a digitální prvky do zážitku pro zákazníky. Systém bezdrátových reproduktorů přehrává hudbu v celém prostoru a nejnovější tracky lze zvolit přes tablet. AirScan zóna je vybavena bezkontaktní čtečkou a obrazovkou, která se aktivuje přiložením vybrané obuvi a zobrazí se příběh modelů Air Jordan. Technologie jsou připojené do cloudu, obsah tak lze flexibilně aktualizovat.

-mav-