Absolutním vítězem Obchodníka roku se stala Ikea

středa, 5. února 2020, 07:30 Aktuality, Retail MediaGuru

Ikea se stala absolutním vítězem soutěže Mastercard Obchodník roku, zvítězila i u veřejnosti.

Zdroj: Ikea

Zdroj: Ikea

Absolutním vítězem a držitelem titulu Mastercard Obchodník roku se stala již posedmé Ikea. Ta se umístila i v oborové kategorii Obchodníka s nábytkem a bytovými doplňky, získala i Cenu veřejnosti. Dalšími vítězi oborových kategorií jsou Lidl, Pepco, Deichmann, dm drogerie markt, Sportisimo, Alza.cz, Zoohit.cz a Benzina. Ve zvláštní kategorii Millennials zvítězila společnost A3 sport a titulem Nejlepší zaměstnavatel v obchodě bylo oceněno Makro Cash & Carry ČR.

Vítězové oborových kategorií a hlavní vítěz byli určeni na základě výsledků reprezentativního internetového průzkumu společnosti GfK Czech, uskutečněného na vzorku 1 000 respondentů z celé České republiky. Hodnocenými parametry jsou spontánní jmenování prodejny („top of mind“), míra loajality zákazníků k prodejně a důvěra v ni. O Ceně veřejnosti rozhodovalo internetové hlasování, kterého se zúčastnilo 140 837 lidí, což je téměř o 60 tisíc více než loni. V kategorii Udržitelný obchodník se o vítězi rozhodovalo ve třech kolech – po nominaci obchodníků expertním týmem byli vybráni tři finalisté, o kterých následně hlasovali účastníci konference Retail Summit. Vybrán byl Konzum, obchodní družstvo v Ústí nad Orlicí, provozující 96 obchodů a spolupracující s 80 regionálními výrobci. 

„Výsledky letošního ročníku ocenění přináší několik novinek. V kategorii Obchodník pro dům, zahradu a chovatele zvítězil poprvé internetový obchod s chovatelskými potřebami Zoohit.cz, nováčkem v kategorii Millennials Obchodník roku je A3 sport a v kategorii Cena veřejnosti získala od zákazníků nejvíce hlasů Ikea,“ řekl Michal Čarný, generální ředitel Mastercard pro Českou republiku a Slovensko. 

Mastercard Obchodník roku 2019

Kategorie

Společnost

Absolutní vítěz

Ikea ČR

Mastercard Obchodník s potravinami 2019

Lidl ČR

Mastercard Obchodník s drogerií a parfumerií 2019

Dm drogerie markt

Mastercard Obchodník s obuví 2019

Deichmann

Mastercard Obchodník s oděvy 2019

Pepco

Mastercard Obchodník se sportovními oděvy a potřebami 2019

Sportisimo

Mastercard Obchodník s elektrem a elektronikou 2019

Alza.cz

Mastercard Obchodník pro dům, zahradu a chovatele 2019

Zoohit.cz

Mastercard Obchodník s nábytkem a bytovými doplňky 2019

Ikea ČR

Mastercard Čerpací stanice s prodejnou 2019

Benzina

Mastercard Millennials Obchodník roku 2019

A3 Sport

Mastercard Obchodník roku 2019 – Udržitelný obchodník

Konzum

Mastercard Obchodník roku 2019 –  Cena veřejnosti

Ikea ČR

Mastercard Obchodník roku 2019 – SOCR ČR Nejlepší zaměstnavatel v obchodě

Makro Cash & Carry ČR

Slavnostní vyhlášení vítězů proběhlo 4. února 2020 v rámci galavečera konference Retail Summit 2020 v Clarion Congress Hotelu v Praze.

-stk-