ADC komentuje venkovní reklamou veřejné dění

úterý, 18. února 2020, 12:00 Aktuality, Reklama MediaGuru

Art Directors Club spouští nový projekt, v němž se jeho členové vyjadřují ke společenským tématům. V únoru bojují proti vizuálnímu smogu.

Zdroj: ADC

Zdroj: ADC

Art Directors Club (ADC) nově představuje projekt, prostřednictvím kterého budou jeho členové veřejně komentovat dění a společenská témata, která jim osobně přijdou důležitá. „Chtěli jsme, aby členové našeho klubu využili svůj kreativní potenciál i pro nekomerční věci. Navíc dnešní společností hýbe mnoho kulturních nebo sociálních témat, na která i my máme vlastní názor a chceme se angažovat či přispět svou trochou do veřejné diskuse,“ vysvětluje za ADC člen výboru Miky Karas.  

Jednotlivá díla členů se budou během roku postupně objevovat na billboardech a CLV nosičích po celé Praze, a to díky spolupráci se společností JCDecaux a českým zastoupením fotobanky Shutterstock.

Tématem první „kampaně“, jež běží od začátku února, se nese v duchu boje proti vizuálnímu smogu. Kreativci tak reagují na agresivní vizuální sdělení, která rozptylují řidiče, vadí chodcům a narušují přirozený ráz měst. 

Zdroj: ADC

Zdroj: ADC

„Art Directors Club se nyní snaží budovat užší propojení našeho spolku s veřejností. Tento projekt, ve kterém kreativci velmi pravděpodobně budou pracovat s tématy, která řeší celá naše společnost, je pro nás skvělou možností, jak se dostat do povědomí lidí i mimo náš obor. I proto první kampaní komentujeme téma vizuálního smogu, které aktuálně velmi rezonuje,“ uzavírá David Suda, předseda ADC.

Zdroj: ADC

Zdroj: ADC

-stk-