ČT od neděle 23. února nasadí nový seriál Zrádci

pondělí, 17. února 2020, 15:35 Aktuality, TV MediaGuru

Šestidílný seriál Zrádci o nerovném boji policie s drogovou mafií zahájí své vysílání od neděle 23. února.

Zrádci, foto: ČT

Zrádci, foto: ČT

Od neděle 23. února začne Česká televize od 20:10 vysílat nový seriál Zrádci. Celkem má šest dílů, jeho režisérem a producentem je Viktor Tauš, scénář napsal Miro Šifra. Druhým režisérem je Matěj Chlupáček.

V seriálu, jehož podtitul zní „seriál o zlých lidech s dobrými rodinami“, se hlavních rolí zhostili Cyril Dobrý, Lenka Krobotová, Václav Neužil, David Novotný, Igor Bareš a Miloslav Pecháček.

„Zaujal nás syrový pohled na skutečnost,“ uvedli v pondělí na setkání s novináři tvůrci seriálu. Ten v šesti dílech líčí snahu protidrogové centrály rozkrýt pozadí fungování vietnamské drogové mafie. „Zaměřili jsme se na systém prodeje drog, jeho součástek i kontrolní aparát. Kromě této linie také sledujeme příběhy mladého kluka a ženy – elitní policistky, kteří se do tohoto systému z různých důvodů zapletou,“ popsal kreativní producent Jan Lekeš.

Příběh vznikl na základě původního námětu Jiřího Vacka, jednoho ze zakladatelů Národní protidrogové centrály a na základě informací policistů z terénu. Děj tak reflektuje skutečné zkušenosti policistů z terénu.

Seriál vznikl ve spolupráci České televize, studií Barletta, Heaven’s Gate a MD4 producent.

Autorem hudby je Petr Ostrouchov, titulní píseň nazpívala Marie Rottrová.

-mav-