Deník N má přes 15 tisíc předplatitelů, v plusu může být už příští rok

úterý, 11. února 2020, 16:45 Aktuality, Internet & Mobil, Tisk MediaGuru

Růst počtu předplatitelů Deníku N pokračuje, vyplývá z aktuálních informací vydavatele, společnosti N media.

Zdroj: Deník N

Zdroj: Deník N

Počet předplatitelů Deníku N výrazně překročil hranici 15 tisíc, což podle vydavatele překonává i optimistické představy. Ředitel vydavatelství N media Ján Simkanič to uvedl ve zprávě adresované čtenářům a předplatitelům deníku. Zopakoval zároveň, že hranice, která by Deníku N přinesla finanční soběstačnost, představuje 25 tisíc předplatitelů.

Růst počtu předplatitelů také dává deníku naději, že by se mohl do provozního plusu dostat už v příštím roce. „Za loňský rok byly výdaje vyšší než příjmy o necelých 30 milionů Kč, což je lepší výsledek, než jsme plánovali. Letos bychom se měli posunout o hodně dál, protože příjem z předplatného se každý měsíc zvyšuje. Pokud všechno půjde jako dosud, už v příštím roce bychom se díky vám mohli přehoupnout do provozního plusu," napsal dále Simkanič.

Novinkou v nabídce Deníku N mají být specializované newslettery. Půjde o zpravodajský souhrn Ausgerechtnet Německo od berlínského zpravodaje Pavla Poláka nebo vědecký zápisník Částečný součet od Petra Koubského. K vydání se také připravuje další kniha z Edice N

V loňském roce vyšly v rámci Edice N tři knihy: Americký deník, Věda podle abecedy a Tváře normalizace. Deník N také spustil podcasty Studio N, které mají mít půl milionu stažení. Loni také zavedl páteční přílohu Kontext N.

-mav-