HBO Max chystá útok, s YouTube TV i seriálem Přátelé

čtvrtek, 27. února 2020, 07:40 Internet & Mobil, TV MediaGuru

Avizovaná nová streamovací TV služba HBO Max ke svému spuštění připravuje nejeden trumf.

Zdroj: HBO Max

Zdroj: HBO Max

Letos v květnu má na trh streamovacích videoslužeb přibýt další hráč – HBO Max, za nímž stojí telekomunikační gigant AT&T, majitel Warner Media. Nastoupit má s měsíčním předplatným ve výši 15 dolarů. Pro svůj vstup si již zajistil trumfy v podobě dohody s YouTube TV či nového speciálního dílu svého kultovního seriálu Přátelé. 

Služba HBO Max by měla být hned po spuštění dostupná i pro zákazníky YouTube TV, vysílající obsah více než 70 televizních skupin včetně ABC, CBS, NBC, Fox či ESPN. Tato služba od Googlu, jež stojí 49,99 dolarů měsíčně, registruje přes dva milionů předplatitelů, čímž by si novinka zajistila hned zpočátku široké publikum. A jak zástupci Warner Media uvedli, jednání probíhají i s dalšími distribučními partnery.

Kromě distribuce plánuje HBO Max i obsahovou ofenzívu – nasadit chce celkem 10 tisíc hodin svého obsahu, včetně úspěšných seriálů HBO a filmů WarnerBros. Mezi nimi se objeví i kultovní seriál Přátelé, který byl doposud vysílán na Netflixu, kde si dlouhodobě udržuje vysokou sledovanost. 

K 236 epizodám Přátel, natočených v letech 1994 až 2004, přidá HBO Max i nový díl, v němž se potká všech šest hlavních představitelů. „Spojíme se s Davidem (Schwimmerem), Jennifer (Anistonovou), Courtney (Coxovou), Mattem (LeBlancem), Lisou (Kudrowovou) a Matthewem (Perrym) pro speciální pořad HBO Max, který dáme k dispozici společně s celou knihovnou všech dílů Přátel," uvedl programový ředitel stanice Kevin Reilly.

Jakou přesně bude mít nové setkání postav ze seriálu podobu, Reilly nechtěl upřesnit. Řekl jen, že nová epizoda se ponese ve stejném duchu, jako když se kdysi šestice přátel společně s diváky setkávala v reálném čase. Herci budou mít při natáčení zároveň roli producentů. Podle serveru Variety každý z nich dostane za své angažmá 2,5 milionu dolarů (asi 57 milionů Kč).

HBO Max vstupuje na trh, kde je v poslední době rušno. K Netflixu, jenž si měsíčně účtuje 13 dolarů (199 korun), přibyla v listopadu loňského roku Apple TV+ a Disney+. Disney+, jež je nyní dostupná v USA, Kanadě, Austrálii a na Novém Zélandě, plánuje na 24. března expanzi na evropský kontinent. Své služby nabídne ve Velké Británii, Francii, Německu, Itálii, Irsku, Španělsku, Rakousku a Švýcarsku. Apple TV+ je dnes možné si pustit ve více než 100 zemích. V Americe si Disney+, jež v den spuštění dosáhla 10 milionů registrovaných uživatelů, účtuje za měsíc 7 dolarů a za balíček s ESPN+ a Hulu 13 dolarů. Apple TV+ stojí 5 dolarů za měsíc a je zdarma k nákupu některého z Apple zařízení. V příštím roce má navíc odstartovat streamovací služba Peacock společnosti NBCUniversal.

-stk-, -čtk-