Nový ročník soutěže Flema je otevřen o čtyři měsíce dříve

úterý, 4. února 2020, 12:20 Aktuality, Reklama MediaGuru

Flemedia otevírá nový ročník soutěže Flema s několikaměsíčním předstihem. Přihlášky je možné posílat až do července, včasné podání je cenově zvýhodněno.

zdroj: Flemedia

zdroj: Flemedia

Společnost Flemedia zahajuje 15. ročník soutěže o inovativní využití médií a kreativní přístup při plánování kampaní Flema Media Awards. Soutěž je otevřená pro autory českých i slovenských kampaní, mediální, komunikační i digitální agentury a také pro zadavatele reklamy.

Nový ročník soutěže je vyhlášen o čtyři měsíce dříve než v minulých letech. Prodloužení období, kdy lze kampaně přihlašovat (až do 19. července 2020), má za cíl zvýšení kvality přihlášek a počtu přihlášených prací. Organizátor chce motivovat přihlašovatele, aby už teď přemýšleli o vhodných kampaních a průběžně zpracovávali přihlášky, a proto je podání kompletní přihlášky v předstihu zvýhodněno nižším poplatkem:

  • do 28.2. je poplatek za jednu přihlášku 3 900 Kč (+ DPH)
  • do 15.4. 4 900 Kč (+DPH)
  • do 29.5. 5 900 Kč (+DPH)
  • Poplatek v řádném termínu (do 19.7.) činí 11 900 Kč.

Jako každoročně bude porota vyhodnocovat práce ve dvou kolech. V prvním kole posoudí práce zhruba stovka odborníků z řad zadavatelů, médií a agentur pomocí online aplikace, ve druhém kole se sejde 25 z nich osobně. Shortlist bude zveřejněn 15. září 2020 a slavnostní galavečer spojený s vyhlášením vítězů se uskuteční 22. října v Praze.

Novinkou letošního ročník jsou workshopy Jak vyhrát Flema Media Awards, které se budou konat v březnu v Praze a v Bratislavě. Workshopy mají poskytnout účastníkům návod, jak v soutěži uspět, jak vybírat kampaně a vytvářet úspěšné přihlášky. Poskytnout mají také praktickou zkušenost s přihláškami a jejich hodnocením z pohledu porotce i pohled zadavatele na to, co v soutěžích hledá, a proč se mají dobré kampaně přihlašovat.

„Jako každý rok, i letos jsme se snažili přijít s nějakou novinkou, která by opět pomohla posunout kvalitu přihlášených prací a tedy i soutěže o kousek výše. Zadavatelé si stále stěžují, že nemohou najít agentury s dobrými nápady, agentury si stěžují, že jejich nápady nikdo nechce realizovat. My každoročně vidíme, že to jde, a že Flema funguje jako skvělá platforma pro všechny, které mediální reklama stále baví,“ říká Hynek Cimoradský, managing partner pořádající společnosti Flemedia.

Soutěž samozřejmě i letos doplňuje konference Flema Media Conference, která přináší trendy i praktické tipy z oblasti mediální komunikace, a která se koná ve středu 23. září 2020 v Praze na Pankráci.

-mav-