Polský řetězec drogerií Hebe plánuje vstup na český trh

středa, 26. února 2020, 10:50 Aktuality, Retail MediaGuru

Skupina Jerónimo Martins chystá vstup svého drogistického řetězce Hebe do České republiky.

Zdroj: FB Hebe

Zdroj: FB Hebe

Polský řetězec drogerií Hebe plánuje podle esmmagazine.com údajně vstoupit na český a také slovenský trh. Pedro Soares dos Santos, prezident společnosti Jerónimo Martins Group, která řetězec vlastní, to popsal na konferenci v Lisabonu jako součást přirozeného vývoje.

Hebe má podle Soarese dos Santos dobrou perspektivu fungovat do budoucna jako omnichannel byznys. Ve svém příspěvku nicméně nespecifikoval přesný počet obchodů, které skupina plánuje v obou zemích otevřít. Celkem v zahraničí by však mělo jít o 50 nových prodejen.

Síť drogerií, jejíž e-shop měsíčně přivítá 1,2 milionu návštěvníků, očekává letos nárůst zisku. V Polsku provozuje síť Hebe 270 prodejen a v roce 2019 podle serveru dlahandlu.pl činil její obrat 1,4 % z celkového obratu skupiny (18.6 miliard eur). Drogerie nabízí 3 500 značek a k tomu 270 vlastních, okolo 3,7 milionů zákazníků má její věrnostní kartu.

Jeronimo Martins Group vlastní také Biedronku, největší maloobchodní řetězec v Polsku. Funguje rovněž v Portugalsku a Kolumbii.

-zue-