Startuje soutěž Creative Awards, předsedou je Campopiano

pondělí, 3. února 2020, 13:30 Aktuality, Reklama MediaGuru

Tvůrce kampaně It’s a Tide Ad, Javier Campopiano, usedne do čela letošního ročníku ADC Czech Creative Awards.

Zdroj: Repro FB Art Directors Club Czech Republic

Zdroj: Repro FB Art Directors Club Czech Republic

Art Directors Club Czech Republic (ADC) spouští další ročník soutěže ADC Czech Creative Awards, dříve známé pod názvem Louskáček. Předsedou letošní poroty je Javier Campopiano z agentury Grey Europe, jenž je podepsán pod oceňovanou kampaní It’s a Tide Ad. Novinkou je „facelift“ soutěžních kategorií i prodloužení termínu pro přihlášení.

Přihlásit své práce je možné od 3. února do 27. března. V termínu „early bird“, který trvá do konce února, získají přihlašovatelé výhodnější cenu. Soutěž je otevřena pro všechny komunikační agentury, kreativce a designéry. Podmínkou účasti je původní kreativní koncept v jeho nezpochybnitelné originalitě, který byl zveřejněn v období od 1. března 2019 do 29. 2. 2020.

Pro letošní ročník ADC připravil aktualizaci soutěžních kategorií. Novinkou je podkategorie Interactive film, která zahrnuje nové formáty včetně VR a AR. Kategorie Radio & Audio už není omezena použitým médiem, a nyní zahrnuje komplexní kreativní práci se zvukem. Do kategorie Digital byly přidány tři nové sekce Data-driven, Social & Influencer a Gamification. Rozšířena byla i kategorie Branded Content, a to na Original content, Product Placement a User-generated Content. Poslední změna se týká kategorie Campaign, která je nyní rozdělena na Integrated, Online, Activation, Campaign for Good a Employer Branding.

„Poptávku po aktualizaci soutěžních kategorií řešíme již delší dobu. Snažili jsme se tedy, abychom dokázali zaujmout jak dlouhodobé, tak nové přihlašovatele. Vzorem nám pochopitelně byly prestižní zahraniční festivaly i vhled do současné úrovně prací tuzemských komunikačních agentur,“ říká David Suda, předseda výboru ADC.

Předseda poroty Javier Campopiano je držitelem 49 ocenění Cannes Lions a tvůrcem světoznámé kampaně It’s a Tide Ad. „Nesmírně si vážím toho, že české kreativní práce bude hodnotit opravdová hvězda světové reklamy, a doufám, že to pro všechny bude i skvělá motivace zúčastnit se naší soutěže“ dodává Suda.

Kampaň k letošním ADC CCA připravila Klára Palmer a Ivan Soukup ve spolupráci s Boogie Films a Creative Embassy. Spot vytvořilo režisérské duo Double N (Novák, Nguyen). Vizuály nafotil Pavel Hejný, pod dohledem Rado Šaptoviće.

-stk-