Tonda Blaník je zpět, představí se na YouTube a Facebooku

pondělí, 24. února 2020, 16:20 Aktuality, Internet & Mobil MediaGuru

Postava lobbisty Tondy Blaníka se představí v nových dílech. K vidění budou na YouTube a Facebooku na profilu Republika Blaník.

Zdroj: Repro YT Republika Blaník

Zdroj: Repro YT Republika Blaník

Tonda Blaník, jenž se proslavil v sitcomu Kancelář Blaník na internetové televizi Stream.cz, se přesouvá na YouTube. Na profilu Republika Blaník budou od 24. února k vidění nové díly, v nichž bude opět „rozkrývat zákulisí české politiky“.

„Tonda je zpátky a my to nemůžeme ignorovat. Je povinností nás filmařů přinést svědectví o dění v politickém zákulisí naší země,” popisuje režisér Marek Najbrt.

Tentokrát se tvůrci rozhodli pro distribuci prostřednictvím sociálních sítí. „Jako tvůrci a autoři původního námětu jsme se rozhodli osamostatnit a nespolupracovat na uvedení nových dílů s žádnou renomovanou společností. Tondův další život mapujeme sami za sebe, doplňuje Najbrt. 

Nová videa budou na YouTube publikována v týdenních intervalech a také na facebookové stránce. Kromě toho se bude Blaník i nadále dělit o své postřehy i na oficiálním twitterovém účtu @tondablanik.

V seriálu se opět objeví Marek Daniel coby lobbista Tonda, jeho asistent Žížala v podání Michala Daleckého i sekretářka Lenka, kterou hraje Halka Třešňáková.

Za novými díly stojí společnost 38film, kterou v únoru letošního roku založil režisér Marek Najbrt a producent Milan Kuchynka. Oba dva se podíleli na původním seriálu Kancelář Blaník, jenž vznikal pro Stream.cz, i pod celovečerním filmem Prezident Blaník. 

-stk-