CNC: Felix zastane post Co-CEO, doplní L. Šmuclerovou

čtvrtek, 19. března 2020, 15:30 Tisk, Internet & Mobil, Lidé MediaGuru

Juraj Felix zastane v Czech News Center pozici Co-CEO. CNC zahájí strategickou spolupráci s Mall.TV.

Juraj Felix (vpravo), foto: MediaGuru.cz

Juraj Felix (vpravo), foto: MediaGuru.cz

Czech News Center (CNC) zřídí od 1. dubna 2020 pozici Co-CEO, kterou zaujme Juraj Felix. Doplní stávající generální ředitelku Libuši Šmuclerovou. Stane se spoluzodpovědným za celkové řízení a tvorbu zejména online strategie CNC, a plně převezme odpovědnost za rozvoj digitálních aktivit a videa. Nadále zůstane zodpovědným i za výkon a ekonomické výsledky internetové televize Mall.TV ve skupině Mall Group.

Jmenování Felixe souvisí s tím, že CNC zahájí strategickou spolupráci právě s internetovou televizí Mall.TV v oblasti videoprodukce a inzertní propozice v rámci online video reklamy. Mall.TV má CNC poskytnout možnosti pokročilého cílení a práci s big data pod vedením Juraje Felixe.

Hlavní akcionář CNC, společnost Czech Media Invest (CMI), zároveň oznámil, že majetkově vstoupí do firmy Gjirafa z portfolia Rockaway. CMI a Gjirafa vytvoří společnou platformu pro vývoj technologií, které CMI může implementovat v rámci svého evropského mediálního portfolia. Pro CMI jde o rozšíření svého současného geografického působení o trhy balkánského regionu a současně o rozšíření vlastní technologické kompetence.

Gjirafa vyvinula a používá platformu, která je od svého začátku postavená pro online prostředí. Další interní vývoj této platformy by měl vést až ke schopnosti nabídnout ostatním mediálním společnostem konkurenceschopné technologické řešení pro čtenáře, inzerenty a pro tvorbu personalizovaného obsahu.

-mav-