ČT zastavuje premiéry několika pořadů včetně Všechnopárty

čtvrtek, 19. března 2020, 12:20 Aktuality, TV MediaGuru

Premiérové díl Všechnopárty bude ČT vysílat až do konce března, pak nasadí její reprízy.

Z důvodu snížení rizik nákazy koronavirem byla Česká televize nucena pozastavit natáčení řady svých pravidelných pořadů. Po odvysílání již vyrobených premiérových dílů tak zařadí do programu reprízy nebo jiné pořady se stejnou stopáží.

Pozastavení se týká například natáčení pořadů Na stopě, Náš venkov, Křesťanský magazín, Sváteční slovo, Uchem Jehly, Šikulové, Draci v hrnci, Kabinet Dr. Honzáka nebo divácky oblíbená Všechnopárty. V jejím případě jsou premiérové díly připravené do konce března. Pro definitivní zrušení se rozhodla i Evropská vysílací unie u květnové Eurovize.

U některých projektů, jakými jsou předávaní oborových cen Czech Grand Design, nebo Magnesia Litera se hledá nový termín. Podobná situace je i u tradičního charitativního přenosu České televize Pomozte dětem

Změny se podle ČT dotýkají všech oblastí výroby a přerušila se i tvorba seriálů a filmů připravovaných na následující sezónu, což ovlivní podobu vysílacích schémat na podzim a v příštím roce. Česká televize v současné době prioritně vyrábí zpravodajství a formáty, které souvisí s aktuální mimořádnou situací.

V programu ale zůstávají již dříve naplánované premiéry. V úterý 31. března ve 20.55 ČT2 uvede dokument Kovy řeší dějiny, který se věnuje složité otázce současného školství - problematice výuky moderních dějin.

O týden později v úterý 7. dubna v 16.50 hodin na ČT1 odstartuje nová moderní kuchařská show Menu pro Emu. Foodblogerka Veronika Koko Šmehlíková věnuje prostor dobrému jídlu, receptům, zdravému stravování a vývoji malého dítěte.

V pondělí 6. dubna v 17.00 hodin Déčko představí Slovohrátky. Každý díl se zaměří na jinou oblast českého jazyka.

-mav-