Deník Sport a iSport.cz startují Sazka eLeague

pátek, 6. března 2020, 12:40 Aktuality, Tisk, Internet & Mobil MediaGuru

Deník Sport a iSport.cz zahajují česko-slovenskou ligu elektronického sportu Sazka eLeague. Týmy si rozdělí 2,5 milionu korun.

Zdroj: Czech News Center

Zdroj: Czech News Center


Deník Sport a web iSport.cz (Czech News Center) spouští v partnerství se společností Sazka ligu elektronického sportu Sazka eLeague. Hrát se bude v globálně rozšířených hrách Counter-Strike: Global Offensive a Dota 2. Technické zajištění poskytuje herní agentura Grunex, exkluzivním prodejním partnerem se stal e-shop s elektronikou CZC.cz.

Cílem projektu je pozvednout, zpřístupnit a zprofesionalizovat česko-slovenský esport. Přinese celkem 164 streamovaných zápasů, včetně studiových přímých přenosů z jednotlivých kvalifikací, ligových a finálových kol.

Týmy v nejvyšších soutěžích CS:GO a Dota 2 budou finančně podpořeny částkou 1,2 mil Kč, navíc budou mít příležitost hrát o prize pool ve výši 1,3 mil. Kč. Celkem si tedy nejlepší týmy rozdělí částku přes 2,5 mil. Kč.

„Projektem Sazka eLeague chce Czech News Center společně se silným partnerem – Sazkou – být v čele toho, co umožňují technologie, co chce čtenář, divák, uživatel a co otvírá i další možnosti byznysu,“ komentuje nový projekt generální ředitelka a předsedkyně představenstva CNC Libuše Šmuclerová.

„Naší snahou je přispět k celkovému rozvoji a rozšíření povědomí o esportu v České republice. Sazka je odjakživa spojena s podporou sportu a rozhodně chceme být strategickým partnerem i v jeho nejnovější podobě. U nás se zatím této zábavě nevěnuje tolik pozornosti jako tradičnímu sportu, a nejen to bychom rádi změnili,“ dodal Jan Horyna, ředitel divize iGaming Sazky.

Profesionální struktura Sazka eLeague, která vznikla za oficiální podpory přímo od vydavatele her americké společnosti Valve, bude mediálně pokryta na stránce Sazka eleague.cz. Vedle zpravodajství a novinek zde budou live streamy, videosestřihy ze zápasů, rozhovory s hráči, analýzy, statistiky či profily týmů. Zároveň bude mít liga, týmy a jejich hráči podporu i v dalších titulech Czech News Center (Doupě.cz, Blesk, E15, Reflex, ABC a další) a také podporu herní agentury Grunex s televizním pořadem Re-play či největším gaming webem Hrej.cz.

-mav-