Geox v příštích třech letech zavře na 80 obchodů

úterý, 17. března 2020, 07:15 Aktuality, Retail MediaGuru

Italská značka obuvi chystá v následujících třech letech značnou redukci své pobočkové sítě.

Zdroj: FB Geox

Zdroj: FB Geox

Značka italské obuvi a módy Geox má v plánu v následujících třech letech uzavřít až 80 svých prodejen, přičemž 50 z nich se nachází v Evropě, další v Severní Americe, Japonsku a Číně. Důvodem jsou špatné hospodářské výsledky, které v loňském roce dosáhly ztráty téměř 25 mil. eur. 

Na začátku loňského roku měla značka Geox po celém světě 1015 obchodů, na konci už jen 974, přičemž 454 z nich přímo vlastní. Na českém trhu ji výhradně zastupuje společnost JP 82 service, která provozuje celkem 11 obchodů, z toho jeden v rámci outletu Fashion Arena. Na to, zda se budou obchody zavírat i v tuzemsku, zástupce firmy neodpověděl. 

Italská společnost již několik let prochází restrukturalizací. Její prezident Mario Moretti Polegato vidí budoucnost značky především v online prostoru. Časté střídání CEO však ukazuje, že transformace nejde podle jeho očekávání dostatečně rychle. Situaci obuvnické značky navíc nepomáhá ani aktuální situace s pandemií koronaviru. V Číně poklesly prodeje za posledních devět týdnů ve srovnání s předcházejícím rokem o 50 %, v domovské Itálii o 44 %.

-stk-