Kromě roušek se firmy pouští i do výroby dezinfekce

úterý, 24. března 2020, 07:20 Aktuality, Marketing, Koronavirus na jaře 2020 MediaGuru

Nedostatek dezinfekčních gelů nutí firmy k improvizaci. Do jejich výroby se pouští výrobci parfémů, zubních past i pálenek.

Zdroj: TW @zufanek

Zdroj: TW @zufanek

Nutnost nosit roušky, které však nejsou k dostání, přivedla veřejnost i firmy k šicím strojům. Podobná situace však panuje i v případě dezinfekčních gelů, které se rovněž nedají (téměř) sehnat. Po internetu tak koluje řada receptů, jak si ji vyrobit doma. Do její výroby se pouští i firmy, ať už z řad producentů lihovin, parfémů, či zubních past. 

Firmy i lidé doma šijí roušky, prodeje šicích strojů rostou

středa 18. března 2020

Z lihovarníků začaly dezinfekční gel vyrábět firmy Stock Plzeň Božkov, Rudolf Jelínek nebo Žufánek. Každá z nich k tomu však přistoupila trochu jinak. Stock Plzeň Božkov měla v průběhu minulého týdne vyrobit odhadem 90 tisíc lahviček o objemu 0,2 litry s aromatickým dezinfekčním prostředkem. Zdarma je nabídne státu a část ji zaveze přímo řetězcům s potravinami, aby je rozdaly mezi své zaměstnance. 

Žufánek svou dezinfekci pod názvem OMD – Oh My Disinfection distribuuje všem potřebným, například do domu seniorů, na obecní úřad či do dětského domova. V pondělí mu však výrobu zakázal Celní úřad, zároveň však nabídl pomoc s vyřízením povolení.

Rudolf Jelínek se oproti tomu zaměřuje na spotřebitelské balení konzumního lihu o síle 76 % v půllitrových lahvích, s etiketou obsahující jednoduchý návod na přípravu základní dezinfekce. Cena na e-shopu činí 229 korun. 

K výrobě dezinfekčních gelů se chystá i česká firma Herbadent, vyrábějící zubní pasty a ústní vody. Zatím je ve fázi vývoje a na sociálních sítích hledá dobrovolníky, se kterými by chtěla svůj záměr probrat. „Uvědomujeme si, že Herbadent je hlavně o té hygieně ústní. Teď je ale potřeba reagovat a dodat produkt, který bude funkční a bude nám všem po ruce. A bude pomáhat,“ píše firma na svém LinkedInu.

V zahraničí přislíbil pomoc luxusní koncern LVMH – Moët Hennesy Louis Vuitton, který chtěl minulý týden vyprodukovat za týden zhruba dvanáct tun antibakteriálních gelů pro pařížské nemocnice. Výroba přitom probíhá v jeho třech továrnách na parfémy značek Givenchy, Dior a Guerlain.

ONLINE PŘENOS: Dopady koronaviru na média a marketing

čtvrtek 16. července 2020

-stk-