Obchod Seznam.cz se rozdělil, vedou ho Búřil a Čekal

středa, 4. března 2020, 13:15 Internet & Mobil, Lidé MediaGuru

Obchodní oddělení Seznamu se rozdělilo na dvě části. Jeho vedení se ujali Tomáš Búřil a Jan Čekal. Igor Kalaš je nově ředitelem Business Developmentu.

Tomáš Búřil a Jan Čekal, zdroj: Seznam.cz

Tomáš Búřil a Jan Čekal, zdroj: Seznam.cz

Obchodní oddělení Seznam.cz se po odchodu Martina Švarce rozdělil na dvě divize, které řídí Tomáš Búřil a Jan Čekal. „Obchodní oddělení patří mezi největší v Seznamu, a ačkoli Martin Švarc během svého působení v jeho čele odvedl obrovský kus práce, uvědomujeme si, že není v silách jednoho člověka rozvíjet všechna témata, která v dnešní době do Obchodu spadají. Proto od března rozdělíme oddělení na dvě rovnocenné divize,“ uvedl ve středu Tomáš Kapalín, místopředseda představenstva Seznam.cz.

Pozici obchodního ředitele zastává Tomáš Búřil, který v Seznamu v minulosti už působil. Věnovat se bude největším klientům, agenturám, zahraničnímu obchodu, televizi a rádiím.

Funkci ředitele regionální inzerce má na starosti Jan Čekal, který doposud působil jako manažer prodeje SME.

Igor Kalaš se stane ředitelem Business Developmentu, přičemž jeho dosavadní agenda se rozdělí mezi Ivana Mikulu, ředitele Televize Seznam, a Jakuba Ungera, ředitele divize Zpravodajství a rádií. 

Kalaš, dosavadní obsahový ředitel, bude mít ve své nové pozici na starosti mimo jiné i další rozvoj videoportálu Televizeseznam.cz. Do Kalašovy agendy budou spadat i další rozvojová témata, například distribuce, rozvoj mobilních aplikací či nových příležitostí pro Vyhledávání.

-mav-