Prezidentův projev odvysílá Prima, zájem mají ČT i Nova

čtvrtek, 19. března 2020, 09:00 Aktuality, TV , Aktualizováno MediaGuru

Prezident ve čtvrtek vystoupí v televizním projevu, odvysílá ho Prima. O jeho sdílené vysílání mají ale také zájem ČT i Nova.

Foto: FTV Prima

Foto: FTV Prima

Projev prezident Miloše Zemana k současné situaci ovlivněné pandemií koronaviru odvysílá ve čtvrtek v 19:25 TV Prima. Půjde o osmiminutový projev, který se ve středu natáčel na zámku v Lánech.

O odvysílání projevu projevily ale zájem také Česká televize a TV Nova. Generální ředitel ČT Petr Dvořák zaslal ve středu hradnímu kancléřovi Vratislavu Mynářovi dopis, ve kterém ho žádá o možnost sdíleného vysílání projevu souběžně s jeho vysíláním na TV Prima. „Asi nejvýznamnější rolí televize veřejné služby v těchto dnech je aktuální zpravodajství týkající se rizik spojených s šířením nového koronaviru a informování veřejnosti o tom, jak se před tímto nebezpečím chránit, resp. jak se vyrovnat s jeho následky," napsal mimo jiné Dvořák. Uvedl také, že ČT je připravena navázat okamžitou spolupráci s TV Prima při přebírání signálu.

O sdílené vysílání projevila zájem i TV Nova. „Víme, že televize Prima natočila s panem prezidentem Milošem Zemanem rozhovor a oznámila svůj záměr ho exkluzivně odvysílat. Věříme ale, že formát tohoto významu, v těžkém období, kterým naše země a její občané právě procházejí, by měly odvysílat všechny televize, aby byl zpřístupněn v jeden okamžik co největšímu množství diváků. TV Prima jsme o poskytnutí práv k simultánnímu vysílání požádali,“ sdělila Lucie Melecká, ředitelka korporátní komunikace TV Nova.

TV Prima ve čtvrtek dopoledne oznámila, že ostatním médiím poskytne videozáznam a textový přepis projevu prezidenta. S jednotlivými redakcemi domluví poskytnutí záznamu tak, aby jej mohly okamžitě po odvysílání na Primě zařadit do svého zpravodajského servisu. „Pan prezident poskytl svůj projev exkluzivně pro televizi Prima. Nicméně je zcela zřejmé, že v této náročné době je potřeba projev prezidenta zprostředkovat co nejširší veřejnosti. Již včera večer jsme o poskytnutí záznamu informovali ředitele ostatních televizí," uvedl mluvčí Primy Adam Halmoši.

Zařazení projevu i do dalších televizních stanic zvýší jeho zásah v populaci. Televizní noviny (Nova) i Události (ČT) patří teď k nejsledovanějším pořadům vůbec. Televizní noviny sledovalo ve středu 18. března 1,8 mil. diváků starších 15 let, Události na ČT1 a ČT24 v průměru 1,46 mil. diváků.

-mav-

Aktualizováno 19. března v 9:45 o stanovisko TV Prima o poskytnutí záznamu dalším redakcím.