Stanice ČT3 startuje od 9:00 pořadem Život na třetí

pondělí, 23. března 2020, 07:50 Aktuality, TV, Koronavirus na jaře 2020 MediaGuru

Česká televize zahajuje od pondělních 9:00 vysílání stanice pro seniory ČT3.

Zdroj: ČT

Zdroj: ČT

Praktické rady a tipy, informační servis i nápady na volnočasové aktivity, cvičení a recepty. To je obsah nového magazínu Život na třetí, který se třikrát denně a sedm dní v týdnu objeví ve vysílání nové stanice České televize ČT3. Půjde o první pořad, který ČT3 divákům od pondělí 23. března 9:00 nabídne.

Magazín Život na třetí, určený především seniorům, začíná každý den vždy v 9, 15 a 17 hodin. První dvě vysílání jsou čtvrthodinová, třetí má 25 minut.

K navození nostalgie a příjemných vzpomínek mají pomoci také hlasatelky, které se po patnácti letech vrátí na obrazovky. Půjde o moderátorky pořadu Sama doma Lucii Křížkovou, Janu Havrdovou a Martinu Hynkovou Vrbovou.

Hlasatelky ze Sama doma, foto: ČT

Hlasatelky ze Sama doma, foto: ČT

Hlasatelky se na obrazovce objeví vždy ve dvojici. „Naší rolí je být milými a vlídnými průvodkyněmi vysíláním ČT3 tak, aby celý program přinesl přes televizní obrazovku pohodu a příjemné chvilky jako protiváhu závažnosti celé situace kolem koronaviru. Dobrá nálada a pozitivní energie, to je náš hlavní úkol, kterého se budeme snažit zhostit co nejlépe,“ sdělila Jana Havrdová.

Ve vysílání ČT3 se následně v první den vysílání objeví seriály Eliška a její rod, Nemocnice na kraji města, Rozpaky kuchaře Svatopluka dále Televarieté, koncert Karla Gotta, melodie Karla Štědrého nebo vzdělávací pořad O poklad Anežky České. ČT3 vysílá do 17:25, zatím je zamýšlena jako provizorní stanice ČT.

-mav-