Televize Seznam ukázala nové schéma, nakoupila několik pořadů

úterý, 3. března 2020, 12:15 TV MediaGuru

Jarní programové schéma Televize Seznam staví z velké části na akvizičních formátech v podobě nových seriálů PC Rebelové, Špinavý byznys nebo Zločinná mysl.

Zdroj: Seznam.cz

Zdroj: Seznam.cz


Televize Seznam představila své nové programové schéma, které uvádí od března a které vyplní vysílací časy do letošního června. O prázdninách nasadí Televize Seznam letní vysílání a po prázdninách pracuje na dalších změnách, uvedl na úterní tiskové konferenci ředitel Televize Seznam Ivan Mikula.

Jarní programové schéma Televize Seznam staví z velké části na akvizičních formátech v podobě nových seriálů PC Rebelové, Špinavý byznys a Zločinná mysl. Od března budou rovněž do vysílání zařazené premiéry dokumentů Forenzní analýza, Zločinecká impéria, Po stopách hudby a další. Všechny pořady míří do prime-time. Seznam.cz nakoupil pro následující měsíce cca 900 hodin akvizičního obsahu.

„Televize Seznam není zpravodajská televize, je to mix zpravodajství a zábavy," zdůraznil Ivan Mikula.

V programu Televize Seznam se novinky projeví tak, že každý den bude v hlavním vysílacím čase zastoupena akvizice a poté pořady s určitým tematickým zaměřením. V pondělí a ve středu jde nově od 20:00 seriál PC Rebelové, v úterý dánský krimi seriál s finanční tematikou Špinavý byznys, ve čtvrtek od 20:00 vážný krimi seriál Zločinná mysl.

Pátky, soboty a neděle jsou vyhrazeny pohádkám  (v pátek animovaná tvorba) a filmové tvorbě, například seriály Skvrna a Semestr. Vysílat se mají také oceňované filmy.

Akviziční pořady doplní vlastní tvorba zastoupená publicistickými a investigativními pořady, které v programu zůstávají:  Záhady Josefa Klímy, Šťastné pondělí, Ušák, Svět bez obalu, Garáž nebo Moje místa. V nabídce je také původní seriál Televize Seznam Lajna 2.

Programové schéma Televize Seznam v hlavním večerním čase, jaro 2020, zdroj: Seznam.cz

Programové schéma Televize Seznam v hlavním večerním čase, jaro 2020, zdroj: Seznam.cz

„Televize Seznam prošla výraznou programovou proměnou," řekl ke změnám, které se v Seznamu několik měsíců připravovaly Ivan Mikula. Televize Seznam se vyčlenila do samostatné jednotky a oddělila se od webu Seznam Zprávy a rádií, která Seznam.cz vlastní. To si vyžádalo některé personální změny, resp. odchody některých novinářů.

Televize ale nově oznámila příchod do redakce zpravodajství a publicistiky. Přichází zahraniční zpravodaj Pavluša Novotný a redaktor Jan Richter z týdeníku Ekonom.

V novém programovém schématu dále zůstává i několik zpravodajských pořadů. Start Večerních zpráv se posunul na 18:30, Odpolední zprávy začínají od 15:30. Vysílat se budou dál pořady Byznys a Den v ekonomice. Novinkou je pak původní publicistický pořad Detail vysílaný dvakrát týdně v pondělí a ve ​čtvrtek od 21:30. Poprvé se objeví 16. března.

Ranní a dopolední vysílání je věnováno pohádkám, dokumentům a reprízám.  

Celodenní programové schéma Televize Seznam pro jaro 2020, zdroj: Seznam.cz

Celodenní programové schéma Televize Seznam pro jaro 2020, zdroj: Seznam.cz

Televize Seznam dosáhla v loňském roce podílu na sledovanosti 0,23 % (15+, zdroj: ATO-Nielsen Admosphere) a oslovila (reach) zhruba 4,5 mil. diváků. Zaváděné změny mají vést k postupnému růstu podílu na sledovanosti v příštím roce na 1-2 %.

Obchodní oddělení Televize Seznam zároveň jedná se skupinami Nova, Media Club a Atmedia o neexkluzivním zastupování na reklamním trhu. Dohoda s některým z uvedených subjektů by mohla být uzavřena ještě na jaře.

-mav-