UčíTelka byla v pondělí zatím nejsledovanějším dětským pořadem

úterý, 17. března 2020, 15:15 Aktuality, TV MediaGuru

První vysílání vzdělávacího pořad UčíTelka sledovala v pondělí polovina dětí, které byly u televizních obrazovek.

UčíTelka, zdroj: ČT

UčíTelka, zdroj: ČT

Pondělní premiéra zábavně-vzdělávacího projektu UčíTelka přilákala k obrazovkám více než polovinu dětí, které v danou chvíli měly zapnutou televizi. Nově Česká televize vyjednala možnost vysílání i pro děti žijící v zahraničí.

Ve skupině dětí ve věku 4-12 let se stal vůbec nejsledovanějším pořadem letošního roku na všech televizích. Pořad nesledovalo jen v průměru 147 tisíc dětí (4-14 let, při podílu na publiku 54, 8 %), ale i 155 tisíc dospělých. „Děti, rodiče i pedagogy pořad zaujal. Jen včera dostalo divácké centrum České televize 365 emailů, z toho naprostou většinu pochvalných, a stovky komentářů nám lidé píšou na sociální sítě. Rodiče nám posílají fotky a videa dětí, které si u pořadu úkoly z výuky zkouší,“ uvedl generální ředitel České televize Petr Dvořák.

Pořad se také povedlo uvolnit pro internetové vysílání v zahraničí, ode dneška si jej mohou pouštět i děti, které nejsou zrovna v Česku.

Česká televize vytvořila speciální vzdělávací blok věnovaný školákům v reakci na uzavření škol v celé České republice. Kromě dopolední UčíTelky nabízí kanál ČT2 blok Odpoledka určený především starším žákům. Speciální výukový program vysílá v úterý a ve čtvrtek také Jednička České televize. Pořad Škola doma pomůže studentům, kteří se připravují na přijímací zkoušky na střední školy nebo víceletá gymnázia.

-mav-