Vodafone nabídne ve své televizi 150 kanálů

čtvrtek, 19. března 2020, 14:45 TV, Internet & Mobil MediaGuru

Vodafone spustí ještě v březnu svou digitální televizi, nabídne 150 kanálů. Zároveň upravuje v souvislosti s pandemií své služby.

Zdroj: Vodafone

Zdroj: Vodafone

Do konce března spustí Vodafone svou digitální televizi. Nabídne 150 kanálů a dostupná bude tam, kde je internet s minimální rychlostí alespoň 3 megabity za sekundu. Novou službu půjde aktivovat z domova.

Spuštění televize avizoval Vodafone již minulý týden. Řešení, které pochází z globální sítě společnosti, bude možné pořídit se set-top boxem a pak ji využívat i přes aplikaci pro mobilní telefon či tablet.

Vodafone spustí v březnu placenou internetovou televizi

středa 11. března 2020

Spolu s tím rozšiřuje Vodafone také nabídku u placené digitální televize od UPC, kde jsou ke zhlédnutí dětské, sportovní, dokumentární a prémiové kanály Filmbox a nově také dokumentární stanice Viasat či program Film Europe, jenž se zaměřuje na evropskou nezávislou tvorbu.

Kromě televizních služeb upravuje Vodafone v souvislosti s právě probíhající pandemií koronaviru i svou nabídku. „Nová nabídka vychází z důkladné analýzy současné situace a zajistí přístup k důležitým informacím i zábavě.  Ať už jde o dospělé, kteří potřebují pracovat z domova, o děti, které zůstaly zavřené v bytech, nebo o starší občany, kteří v čase karantény upřednostňují volání namísto dat a potřebují zůstat v kontaktu s okolním světem,“ popisuje Quique Vivas, viceprezident společnosti pro nefiremní zákazníky.

Pro starší zákazníky s Tarifem 60+ přináší Vodafone 1000 minut volání do všech sítí zdarma do konce dubna. Zákazníci nemusí pro aktivaci dělat nic, minuty navíc jim firma aktivuje. Dalším krokem je navýšení rychlosti pevného internetu v kabelové síti UPC. Zákazníci s rychlostí připojení 50 Mb/s mohou nově zdarma využít 150 Mb/s, původní rychlost 150 Mb/s se zdvojnásobí. Pro aktivaci stačí zavolat na zákaznickou linku 241 005 100 a využít rychlejší připojení platné měsíc.

Ti, co si potřebují zálohovat data nebo sdílet dokumenty z mobilu bez čerpání dat, mohou využít Vodafone Cloud Passu. Pro studenty je zdarma připravena služba Vodafone Chat Pass.

Držitelé předplacených karet získají při dobíjení 50 % extra kreditu, jehož platnost je 30 dní. Zákazníci, kteří zůstali v zahraničí, budou mít k dispozici neomezená data, volání i SMS, aniž by museli ke svému tarifu cokoliv doplácet. K dispozici je také Vodafone galerie s nabídkou audioknih, magazínů, e-knih či hudby. V ní lze nakoupit i za body – zákazníkům s Red tarify operátor automaticky navyšuje jejich počet o 500.

„Dáváme relevantní benefity konkrétním skupinám zákazníků. Neomezená data všem nabízet nebudeme, potřebujeme mít jistotu, že naše infrastruktura obslouží všechny zákazníky. Riziko toho, že někdo sebere cennou kapacitu třeba záchranným sborům nebo někomu v krizové situaci, je v této náročné době zbytečné,“ přibližuje generální ředitel Vodafonu Petr Dvořák.

„Vodafone si uvědomuje, že současná situace je náročná pro každého a že ve velké míře zasáhla také živnostníky, menší i velké firmy stejně jako oblast veřejné správy. Pro tyto zákazníky jsme připraveni řešit problémy individuálně,“ dodává Jonathan Rutherford, viceprezident Vodafonu pro firemní zákazníky.

K úpravám svých služeb v poslední době přistoupily i další telekomunikační hráči na trhu. T-Mobile od 16. března dočasně rozšířil svou televizní nabídku živého vysílání a zdarma zařazuje nové programy. Od středy 18. března si také mohou zákazníci s tarifní smlouvou zdarma aktivovat neomezená data prostřednictvím aplikace Můj T-Mobile. Twist zákazníci mohou od středy 18. března využít 50 % bonusového kreditu na volání, SMS a data při dobití v aplikaci Můj T‑Mobile nebo na stránce s dobíjením.

O2 od 16. března rovněž nabízí neomezená mobilní data, a to až do konce dubna, dále obsah O2 TV na měsíc za korunu a bonus 100 korun k dobití kreditu.

ONLINE PŘENOS: Dopady koronaviru na média a marketing

čtvrtek 16. července 2020

-stk-