Adler nabízí textilii z Technické univerzity přes e-shop

pondělí, 13. dubna 2020, 08:45 Aktuality, Retail, Koronavirus na jaře 2020 MediaGuru

Adler založil speciální e-shop pro prodej textilie do roušek, kterou vyvinuli odborníci z Technické univerzity v Liberci, vyrábí ji firma Obrokov.

Za první den fungování už stránky zaznamenaly téměř tisíc objednávek, zdroj: web Adler

Za první den fungování už stránky zaznamenaly téměř tisíc objednávek, zdroj: web Adler

Textilní firma Adler, výrobce a prodejce reklamních textilií z Ústí nad Labem, zahájila od středy 8. dubna distribuci speciální netkané textilie přes nově založený e-shop. Vysokokapacitní výrobu této hydrofobní netkané textilie zajišťuje firma Obrokov z moravského Šanova, která se začala dočasně věnovat právě její výrobě.

Jedná se o netkanou textilii typu meltblown vyvinutou odborníky z Technické univerzity v Liberci (TUL), která je vyráběna z propletených velmi jemných vláken polypropylenu. 

„Textilii prodáváme v rolích, ze které si každý velmi jednoduše odstřihne potřebný rozměr, vloží do roušky, a je hotovo. Po sundání roušky se filtr opatrně vyjme, vloží do igelitového pytlíku a vyhodí,“ upřesňuje proces nákupu a konkrétního použití Martina Weberová, marketingová ředitelka firmy Adler.

Nový spot na podporu prodeje textílie do roušek

Projekt propagují na sociálních sítích známí umělci – herečka Bára Poláková, režisérka Alice Nellis a herec Pavel Liška

Od zhruba 20. března také začaly zaměstnankyně logistického centra firmy Adler v Ostravě šít textilní roušky. První týden šily pro zaměstnance a jejich rodinné příslušníky, poté i pro zákazníky. 

S ohledem na celosvětové omezení veškerých kulturních, sportovních i dalších akcí klesla i poptávka po reklamním textilu. „Aktuálně evidujeme zhruba 60% pokles. Nicméně naše společnost pracuje stále ve stejném režimu prodeje, naskladňujeme zboží dle plánů a jsme pro naše zákazníky stále na příjmu. I přes uzavřené hranice se nám daří také distribuce do zahraničí,“ dodává na závěr Marie Logrová, PR manažerka značky Adler.

-zue-

Firmy i lidé doma šijí roušky, prodeje šicích strojů rostou

středa 18. března 2020